دوستت دارم، بی آنکه بخواهمت: داستان گوگل، اپل و تبلیغات
همه میدانستند که گوگل، از اپل (شرکت رقیب خود) خواسته است که نوار جستجوی گوگل را به عنوان موتور پیش فرض جستجو از گوشیهای خود حذف نکند و در ازاء آن، بخشی از درآمد ایجاد شده ناشی از نمایش تبلیغات به کاربران اپل را دریافت کند.
اما اپل و گوگل، در مورد این عدد و حجم مبادلات سالانهی خود، صحبتی نمیکردند و رسانهها نیز، همیشه این مسئله رابه عنوان یک علامت سوال، نگاه میکردند.
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : محمدرضا شعبانعلی
در تایید و تکمیل صحبت شما، من هم زمانی مطلبی نوشتم تحت عنوان: Google Blindness
و جدای از مسئلهی اطلاعات شخصی، به سفارشی سازی بیش از حد نتایج جستجو اشاره داشتم که در کوتاه مدت، میتونه خوشحال کننده باشه و ما احساس کنیم که داریم در میان انبوه زباله های دیجیتال و همینطور محتوای دیجیتال غیرمرتبط، محتوای مطابق با سلیقهی خودمون رو دریافت میکنیم و به عبارتی، چشممون بهتر از گذشته به فضای دیجیتال باز میشه و میتونه خواستههاش رو جستجو کنه.
اما در بلندمدت، عملاً عکس این روند، طی میشه.
امروز در گوگل پلی، شما به سادگی (و با تنظیمات پیش فرض) نمیتونید ببینید که اپلیکیشنهای محبوب در سطح جهان چی هستند. بلافاصله به شما تلگرام و نرم افزارهای شبکه های پرایوت (برای عبور از سدهای رسمی) رو نشون میده.
در نتایج جستجو هم، هیچ وقت نمیتونیم بدونیم که Organic Position ما دقیقاً کجاست. من به دلیل اینکه برای پیدا کردن مطالب متمم، از گوگل استفاده میکنم، الان به سادگی نمیتونم بدونم که واقعاً در یک موضوع خاص، متمم در گوگل چه رتبه ای داره.
گوگل، میخواد به سلیقهی من نزدیک شه و نتایجی رو نشونم میده که با نتایجی که به شما نشون میده تفاوت داره (و اگر من از ابزاری مثل وبمستر استفاده نکنم، مستقیماً هرگز نمیتونم بفهمم که از نظر سئو، روی یک کلمه یا عبارت خاص، واقعاً چه وضعیتی داریم)
مثالهای دیگری هم هست. البته ما در ایران این تجربه رو کمتر داریم.
اما اگر بیرون ایران و در کشورهایی که Geotagging مرسوم تر هست، بارها غذا رو جستجو کنید و هر بار از بین پیشنهادها، فست فودها رو انتخاب کنید، بعد از مدتی، لینک رستورانها و آدرسهای غذاهای معمولی غیر فست فود، به صفحهی دو و سه میرن. به عبارتی، گوگل - که فکر میکنه داره به من خدمت میکنه - عملاً تصویری از دنیایی برای من میسازه که در اطرافم، جز فست فود وجود نداره و حالا باید با تغییر کلمات کلیدی و کارهای دیگه، تلاش کنم با واقعیت محیط اطرافم آشنا بشم.
یا من به خاطر اینکه بیش از دو سال است که هرگز در جستجوهای خبری خودم، روی الجزیره کلیک نکردهام، اگر امروز خبری رو جستجو کنم و الجزیره واقعاً هم بهترین محتوا رو در اون زمینه داشته باشد، احتمال زیادی داره که باز هم در 1SERP یا First Search Engine Result Page لینک خبر الجزیره رو نبینم.
در جابجایی بین مرورگرها و وسیلهها و حتی پاک کردن cache ها، آدم به تدریج میفهمه که رد پامون، معمولاً هیچ وقت به صورت کامل پاک نمیشه.