صدای منتظر؛ آوازی که بیپاسخ ماند | درباره انقراض پرندگان جزیرهای
اگر قرار باشد داستانی آخرالزمانی دربارهٔ سرنوشت انسان در زمین نوشته شود، یکی از سناریوهای پایانی آن میتواند چنین باشد:
بعد از جنگی بزرگ، یا حادثهای عظیم در طبیعت یا تغییراتی تدریجی در اقلیم، جمعیت زمین رو به کاهش رفته و اکنون آخرین زن و مرد، بازمانده بر سیاره، مشغول گفتگو درباره این هستند که فرزندی بیاورند یا نه. این صحنهٔ آخرالزمانی میتواند با مرگ یکی از آن دو، یا توافق قطعیشان بر نیاوردن فرزند، به پایان برسد.
چنین سناریویی، در ذهن اغلب ما قابلتصور و در عین حال نامحتمل است. اما بنمایهٔ اصلی آن یعنی «نابودی و حذف همیشگی» پیوسته به شکلهای دیگری در جهان اتفاق میافتد.
صدایی که در ادامه میشنوید، صدای آخرین پرندهٔ نر از گونهٔ او-او (ʻōʻō) است (+). این صدا در سال ۱۹۸۷ در جزایر کائوآی هاوایی ضبط شده است. او با صدای بلند آواز میخواند و منتظر پرندهٔ مادهای است که صدایش را بشنود و پاسخ دهد. غافل از اینکه دیگر پرندهٔ مادهای از گونهٔ او در جهان وجود ندارد. سکوتی که در آواز پرنده هست، نشانهٔ انتظار اوست. آواز میخواند. لحظهای انتظار میکشد و دوباره ادامه میدهد.
حتماً با گوش دادن صدایش متوجه شدید که چرا این پرنده را او-او مینامند. همچنین واضح است که چرا عدهای آن را او-او-آ-آ مینامیدهاند. البته در کتابها و مقالات، معمولاً از این پرنده، با اشاره به محل زندگیاش، به شکل Kauaʻi ʻōʻō نام میبرند.
آخرین عکس و صدا از این پرنده را فردی به نام اچ. داگلاس پرت (H. Douglas Pratt) در سال ۱۹۸۷ ثبت و ضبط کرد. او پرندهشناس، تصویرگر، نوازنده و نویسنده است و زمینهٔ تخصصیاش پرندگان هاوایی است.
برای مشاهدهٔ متن کامل این مطلب کافی است (بدون پرداخت هرگونه هزینه) در سایت متمم ثبت نام کنید. پس از ثبتنام به تعداد قابلتوجهی از درسهای متمم دسترسی پیدا خواهید کرد نمونهٔ آنها را میتوانید از طریق لینک زیر ببینید:
البته اگر بخواهید به همهٔ درسهای متمم دسترسی داشته باشید، لازم است حق اشتراک بپردازید.
ثبت نام رایگان تجربهٔ متممیها
عناوین زیر تعدادی از درسهای مختص اعضای ویژه متمم هستند:
مدیریت کسب و کار (MBA) | توسعه فردی
فنون مذاکره | خودشناسی | شخصیت شناسی
مسیر شغلی | کوچینگ | مشاوره مدیریت
لطفاً توجه کنید که ما در متمم بر اساس تعداد دوستان علاقهمند به هر درس و موضوع، دربارهٔ تعداد، ترتیب و اولویت بهروزرسانی مطالب تصمیم میگیریم.
بنابراین لطفاً اگر به این مطلب (یا هر مطلب و درس دیگری در متمم) علاقهمندید، حتماً زیر درس کنار عبارت «به این موضوع علاقه دارم» علامت بگذارید.
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سوالهای پرتکرار دربارهٔ متمم
متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحثهای مهارتی و مدیریتی.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.
فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟
هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه» دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص میکند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری میتوانید نقشه راههای مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.
همچنین در صفحههای دوره MBA و توسعه فردی میتوانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.
هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟
شما میتوانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.
اعتبار را میتوانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیمسال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.
آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟
مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که میتوانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.
همچنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آنها را میتوانید در فروشگاه متمم ببینید.
با متمم همراه شوید
آیا میدانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور میتوانید به جمع متممیها بپیوندید؟
نویسندهی دیدگاه : هیوا
1- برای من داستان عمیق و دردناکی بود و موضوعات زیادی رو برام تداعی کرد. از تنهایی ذاتی و مرگ محتوم خودمون تا کاری که با زمین (یا تعبیر زیبای Mother Earth) کردیم.
اشاره کردم به تنهایی و احساس های مشابه که ممکن است چنین مواقعی پیدا کنیم. اما بر اساس تجربه خودم بیشتر افراد یاد تنهایی یا به طور کلی رنجهای خودشون میفتن. اما میتونیم گاهی آگاهانه به این فکر کنیم که نزدیکان و عزیزانمون هم گاهی چنین تنهاییها و رنجهایی رو تجربه میکنن و به کسی مانند ما نیاز دارن که دستش رو به سمتشون دراز کنه و کمی از بار این تنهایی و رنج رو براشون سبکتر کنه.
2- یاد نهنگ ۵۲ هرتز هم افتادم؛ معروف به تنها ترین نهنگ چون صداش رو به خاطر فرکانسی که داره هیچ نهنگ دیگهای نمیشنوه:
چند تا مستند و فیلم و موزیک هم براش ساخته شده. اگر سرچ کنید یا صفحه ویکیپدیای نهنگ ۵۲ هرتز رو ببینید، میتونید بیشتر با داستان شاید غم انگیز این نهنگ آشنا بشید. صدای ضبط شدهش رو هم میتونید توی این صفحه گوش کنید.
میتونه استراحت خوبی باشه برای فاصله گرفتن از دغدغههای روزمره