Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی هدف گذاری (کلیک کنید)


نکاتی در مورد صفحه نتایج جستجو در گوگل (SERP)


صفحه نتایج جستجو در گوگل

صفحه‌ی نتایج جستجو در گوگل، یکی از صفحاتی است که بسیاری از ما، بارها در طول روز با آن مواجه می‌شویم.

مستقل از اینکه برای پیدا کردن یک مطلب درسی به سراغ گوگل رفته باشیم یا جستجو در مورد آخرین اطلاعات یک دوست یا شاید آدرس یک کسب و کار.

کسانی که به صورت حرفه‌ای‌تر با موتورهای جستجو کار می‌کنند، معمولاً به صفحات نمایش نتایج جستجو SERP می‌گویند. این لغت مخفف عبارت Search Engine Results Page است.

در این درس، نکاتی بسیار ساده اما مهم را در مورد صفحه نتایج جستجو در گوگل با هم مرور می‌کنیم.

احتمالاً بسیاری از این نکات، یا شاید همه‌ی آنها را می‌دانید. اما قطعاً این بحث آن‌قدر مهم هست که مروری بسیار سریع بر آن داشته باشیم:

صفحه‌ی نمایش نتایج در موبایل و دسکتاپ تفاوت دارد

نخستین نکته‌ای که باید به خاطر داشته باشیم این است که:

 وقتی یک عبارت مشخص را در دسکتاپ و در موبایل جستجو می‌کنید، الزاماً نتایج یکسانی را مشاهده نخواهید کرد.  حتی در مواردی که نتایج شبیه هم هستند، احتمال دارد رتبه‌بندی آنها متفاوت باشد.

گوگل بارها الگوریتم خود را در دسکتاپ و موبایل تغییر داده و ظاهراً آخرین وضعیت، این است که از دیتابیس‌های متفاوتی برای ثبت و محاسبه‌ی نتایج جستجوی دسکتاپ و موبایل استفاده می‌کند.

اما مستقل از این بحث‌ها، آنچه برای ما مهم است این است که:

google-serp-1

یا به عنوان یک مثال دیگر، اگر سایتی از Pop-up استفاده کند ممکن است کاربران دسکتاپ آزار کمتری ببینند. اما کاربران موبایل بیشتر اذیت شوند و سایت را زودتر ببندند. طبیعتاً پس از مدتی، رتبه‌ی جستجو در موبایل افت می‌کند، اما در دسکتاپ به قوت خود باقی می‌ماند.

رتبه بندی نتایج جستجو، به سوابق جستجوی شما هم مربوط است

اگر شما و دوست‌تان، روی موبایل (یا روی دسکتاپ) موضوع یکسانی را جستجو کنید، الزاماً رتبه بندی یکسانی را مشاهده نخواهید کرد.

چون گوگل، می‌کوشد با توجه به سابقه‌ی جستجوی شما، مطالبی را به شما پیشنهاد کند که به سلیقه‌ی شما نزدیک‌تر است (این‌که گوگل در تشخیص سلیقه تا چه حد موفق است، بحث دیگری است).

اگر چه در اکثر مرورگرها، قابلیت‌ گردش ناشناس یا Incognito وجود دارد و اگر چه در حالت Incognito شما نتایج متفاوتی را در مقایسه با حالت عادی مشاهده می‌کنید، اما همچنان برخی نکات در تاریخچه، مورد توجه گوگل قرار می‌گیرد.

کافی است از موبایلی که همین الان،‌ اطلاعات آن به صورت کامل پاک شده و کاملاً در حد گوشی کارخانه‌ای است (یا لپ‌تاپی که به تازگی فرمت شده) استفاده کنید و تفاوت نتایج را ببینید.

در کل، حتی وقتی گوگل به شما قول می‌دهد که کاری به گذشته‌ی شما ندارد، حرف او را چندان جدی نگیرید.

دسترسی کامل به این مطلب برای اعضای ویژهٔ متمم امکان‌پذیر است.

تمرین:

موارد فوق، تنها چند مورد محدود از ویژگی‌های صفحه نمایش نتایج جستجو در گوگل بود.

خوشحال می‌شویم اگر نکات دیگری در ذهن‌تان هست که مناسب می‌دانید دوستان دیگرتان هم بدانند و مورد توجه قرار دهند، به زبان ساده برای آنها توضیح دهید.

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری جستجو در اینترنت توسط گوگل به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه جستجو در اینترنت توسط گوگل

سوال‌های پرتکرار دربارهٔ متمم

متمم چیست و چه می‌کند؟

متمم مخففِ عبارت «محل توسعه مهارتهای من» است: یک فضای آموزشی آنلاین برای بحث‌های مهارتی و مدیریتی.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به صفحهٔ درباره متمم سر بزنید و فایل صوتی معرفی متمم را دانلود کرده و گوش دهید.

فهرست دوره های آموزشی متمم را کجا ببینیم؟

هر یک از دوره های آموزشی متمم یک «نقشه راه»  دارد که مسیر یادگیری آن درس را مشخص می‌‌‌کند. با مراجعه به صفحهٔ نقشه راه یادگیری می‌توانید نقشه راه‌های مختلف را ببینید و با دوره های متنوع متمم آشنا شوید.

هم‌چنین در صفحه‌های دوره MBA و توسعه فردی می‌توانید با دوره های آموزشی متمم بیشتر آشنا شوید.

هزینه ثبت نام در متمم چقدر است؟

شما می‌توانید بدون پرداخت پول در متمم به عنوان کاربر آزاد عضو شوید. اما به حدود نیمی از درسهای متمم دسترسی خواهید داشت. پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد، با خرید اعتبار به عضو ویژه تبدیل شوید.

اعتبار را می‌توانید به صورت ماهیانه (۱۶۰ هزار تومان)، فصلی (۴۲۰ هزار تومان)، نیم‌سال (۷۵۰ هزار تومان) و یکساله (یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) بخرید. لطفاً برای اطلاعات بیشتر به صفحه ثبت نام مراجعه کنید.

آیا در متمم فایل های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مجموعه گسترده و متنوعی از فایلهای صوتی رایگان در رادیو متمم ارائه شده که می‌توانید هر یک از آنها را دانلود کرده و گوش دهید.

هم‌چنین دوره های صوتی آموزشی متنوعی هم در متمم وجود دارد که فهرست آن‌ها را می‌توانید در فروشگاه متمم ببینید.

با متمم همراه شوید

آیا می‌دانید که فقط با ثبت ایمیل و تعریف نام کاربری و رمز عبور می‌توانید به جمع متممی‌ها بپیوندید؟

سرفصل‌ها  ثبت‌نام  تجربهٔ متممی‌ها

۳۵ نظر برای نکاتی در مورد صفحه نتایج جستجو در گوگل (SERP)

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : حمید طهماسبی

    - نکته اول در مورد Adwords:

    در مورد تبلیغات گوگل باید بگویم که در گذشته Ad به رنگ زرد بود. ولی الان چند ماهی است که گوگل آن را به رنگ سبز(هم رنگ آدرس سایت) نشان می دهد. به همین دلیل مانند گذشته تو ذوق نمی زند. به نظر شخص من تاثیر کلیک بر روی Ad خیلی بیشتر از 20% است. چون به عنوان نمونه در "آنتی ویروس اورجینال" و "خرید آنتی ویروس" ما در اکثر اوقات جز 3 لینک اول هستیم. همانطور هم که می دانید حدود 70% کلیک ها روی 3 لینک اول هست. پس یه جورایی زمانی که ما تبلیغات AdWords می دهیم نباید زیاد در بازدید ما و فروش ما تغییر محسوسی ایجاد شود، در صورتی که از 2 تا 4 برابر افزایش پیدا می کند. (بسته به بودجه ای که برای آن روز در نظر می گیریم)

    نکته جالبی که من از مشتریان پرسیده ام چطور با سایت ما آشنا شدید، بیش از 80% می گویند سرچ گوگل شما اول بودید. زمانی هم که تبلیغات AdWords را می دهیم هم باز همین را می گویند. وقتی که از چند تا از دوستانی که در زمینه های دیگر مانند مهندسی عمران، معماری، کاشت مو و ... سوال پرسیدم شما در صفحه اول گوگل از کدام خرید می کنید. گفتند از اولی.

    گفتم خوب این تبلیغ است. ببین کنارش Ad داره.

    اصلا به این دقت نکرده بودند یا برایشان مهم نبود یا نمی دانستند چی هست.

    به همین دلیل به نظر من تاثیر Ad بیش از 20% است.(مخصوصا از زمانی که رنگ آن را هم تغییر داده است. چون رنگ زرد در وب به معنای warning است)

    - نکته دوم در مورد sub-url یا sub page:

    من قبلا خیلی تلاش کردم که آن چیزهای که ما دوست داریم sub page بشود. در صورتی که همانطور که در متن گفته شد به دلخواه گوگل است.

    ولی یک نکته ای که هست من همه سرچ هایم را به جای sub page با site link و به جای sub-url با oneline site link می زدم. یعنی این چیزی بود که چند ساعت وقت من را گرفت تا بفهمم اینی که می خواهم اسمش چیست. و الان که این اسم ها را دیدم متوجه شدم که با آن اسم هایی که خودم پیدا کرده بودم مطلب بیشتری وجود دارد. حتی در image گوگل

    - یک نکته ای هم که خیلی جالب است

    star است که در سرچ آورده می شود.

    با اینکه در لینک 3 هست به دلیل وجود ستاره و ایجاد تمایز بصری شانس کلیک بیشتری دارد.

    در جواب به الیاس میرزاییان، دوستان می توانند با نصب پلاگین آن این تمایز بسیار ساده و اثر بخش را ایجاد کنند.

    ما از kk star استفاده می کنیم برای ما از بقیه پلاگین ها بهتر بوده.

     

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .