Menu

دوره صوتی آموزشی نکته‌هایی برای مدیران

دوره صوتی آموزشی نکته هایی برای مدیران - محمدرضا شعبانعلی

 

ایدهٔ شکل‌گیری دورهٔ آموزشی نکته‌هایی برای مدیران

طی حدود دو دهه که به‌عنوان مدیر، معلم، مشاور و همراه با مدیران در سازمان‌ها و کسب‌و‌کارهای مختلف کار کرده‌ام،‌ همیشه بعد از جلسات، گزارش‌هایی از رویدادها، تجربه‌ها،‌ مسئله‌ها، راه‌حل‌های موفق و ناموفق، و نیز نکاتی که برای خودم درس‌آموز بوده یا تداعی شده نوشته‌ام.

از بین صدها یادداشت و گزارش که در این سال‌ها ثبت شده، تعدادی را انتخاب کرده‌ و شرح داده‌‌ام.

محمدرضا شعبانعلی

محتوای دورهٔ آموزشی نکته‌هایی برای مدیران

این دورهٔ آموزشی، چنان‌که از شیوهٔ شکل‌گیری آن برمی‌آید، مجموعه‌ای از تجربه‌های پراکنده است.

هر یک از این نکته‌ها می‌توانند جرقه‌ای برای فکر کردن، ایده‌ای برای مطالعه و بررسی بیشتر، و حتی شاید زمینه‌ای برای بحث و گفتگوهای دوستانه در محیط کار و شرکت‌ها باشند.

موارد زیر نمونه‌‌هایی از موضوعاتی هستند که در این دوره آموزشی صوتی به آن‌ها پرداخته می‌شود:

  • چالش‌هایی که مدام تکرار می‌شوند
  • اهمیت تأمل، بازنگری و بازاندیشی برای مدیران
  • حاشیه‌های کار و کارهای حاشیه‌ای در نقش مدیر
  • مدهای مدیریتی و مواجهه با ابزارها، ایده‌ها و سیستم‌های جدید
  • دردسرهای کار تیمی
  • دربارهٔ مدیریت و رهبری
  • مواجهه با داده‌ها و شاخص‌ها
  • تفاوت راه‌حل مسئله و ریشهٔ مسئله؛ ذی‌نفعان ناپیدا
  • تنش‌های قرار گرفتن در فشار بین زیردست و بالادست
  • کارهای درست و نادرست در کپی کردن و تقلید از رقبا
  • اخلاق دشمنی؛‌ اخلاق حرفه‌ای در روابط کاری
  • اهمیت آیین‌ها (بیشتر از آیین‌نامه‌ها)
  • اهمیت و کارکرد منتورینگ معکوس
  • سوال مهم پیتر دراکر از مدیران

مدت زمان فایل صوتی: حدود ۳۴۰ دقیقه

مخاطب این دورهٔ آموزشی

مخاطب اصلی این دوره، چنان‌که از نامش پیداست، مدیران هستند (کسانی که بخشی از وظایف‌شان این است که ظرفیت دیگران را به خروجی ملموس برای مجموعه، شرکت یا سازمان تبدیل کنند).

با توجه به این‌که سطح مدیریتی و حوزهٔ مدیریت مدیران متفاوت است، تلاشم کرده‌ام تنوع موضوعات به گونه‌ای باشد که هر کس به‌ فراخور نیاز خود نکات مفیدی در آن‌ها بیابد.

کسانی هم که در موقعیت مدیریتی نیستند، احتمالاً با گوش دادن به این نکات، زبان مشترکی برای صحبت با مدیران پیدا خواهند کرد و امیدوارم بتوانند در متقاعد کردن مدیران به تغییر رفتار، اصلاح نگرش و پیشبرد بهتر اهداف سازمان و کسب‌و‌کارشان موفق‌تر باشند.

محتوای دوره آموزشی نکته‌هایی برای مدیران

دوره صوتی نکته‌هایی برای مدیران در ۱۶ بخش (جمعاً ۳۴۰ دقیقه؛ پنج‌ساعت و چهل‌دقیقه) تهیه و تنظیم شده است. فهرست عناوین بخش‌های مختلف این دوره صوتی به شرح زیر است:

مجموعاً ۳۴۰ دقیقه

خرید دورهٔ صوتی نکته‌هایی برای مدیران

هزینه دوره نکته‌هایی برای مدیران ۹۱۰ هزارتومان است که با کلیک بر روی دکمه‌ی زیر می‌توانید آن را پرداخت کرده و فایل‌های صوتی را دریافت کنید.

فایل‌ها در قالب mp3 هستند و روی تمام سیستم‌های پخش صوتی قابل‌استفاده‌اند. پس از خرید محصول، همهٔ گزینه‌های زیر برای دریافت فایل‌ها هم‌زمان در اختیار شما قرار می‌گیرند:

◼️  نمایش لینک دانلود

بلافاصله پس از پرداخت، لینک دانلود فایل‌ها برایتان نمایش داده می‌شود. می‌توانید آن‌ها را روی گوشی یا لپ‌تاپ خود ذخیره کنید.

◼️  دریافت لینک دانلود از طریق ایمیل اعلام‌شده

لینک دانلود فایل‌ها به ایمیل شما هم ارسال می‌شود. بسته به ترافیک سرور ممکن است ایمیل را چند دقیقه دیرتر دریافت کنید. ضمناً به علت تعداد زیاد لینک‌ها در ایمیل احتمال دارد که ایمیل متمم اسپم شود. بنابراین حتماً شاخهٔ Junk یا Spam ایمیل خود را چک کنید.

  امکان دانلود فایل‌ها و گوش دادن به آن‌ها در صفحهٔ دانلود

شما در متمم عضو نیستید (یا اگر هستید، الان لاگین نکرده‌اید). اعضای متمم که در حالت لاگین‌کرده خرید می‌کنند، پس از خرید در صفحهٔ پروفایل خود همواره به لینک دانلود دسترسی دارند و می‌توانند فایل‌ها را دانلود کرده یا آنلاین گوش دهند. برای استفاده از این سرویس لازم نیست کاربر ویژه باشید و همین که عضو رایگان متمم (کاربر آزاد)‌ باشید کافی است: ثبت نام کاربر آزاد

اگر لینک فایل‌ها را دریافت نکردید به آدرس trust at motamem.org ایمیل بزنید تا همکاران ما به سرعت این مسئله را پیگیری کنند.

۱۴۹ نظر برای دوره صوتی آموزشی نکته‌هایی برای مدیران

  1. مائده ایزدی گفت: (عضو ویژه)

    سلام و ارادت
    آقای شعبانعلی عزیز و بزرگوار
    شما نقطه ی عطف یادگیری من در مدیریت بودید و الان تنها کسی هستید که مشتاقانه به حرف های به روزش گوش میکنم و یاد میگیرم و بسیار کیف میکنم
    نوع بیان شما و ساختاربندی بسیار متفکرانه در مورد نسل جدید، وجه تسمیه ش، این که چطوری باید باهاشون همکاری کرد،
    و همچنین تعریف مد های مدیریتی، کار تیمی و نحوه ی برخورد با این مدها
    ،در کنار بقیه ی مطالب ارزشمندتون،
    بسیار بسیار بسیار زیاد به دلم نشست و چقدر برای من دانش آموز شما آموزنده بود
    از این که با شما و مجموعه ی ارزنده ی متمم آشنا شدم خدا رو شاکرم
    و امیدوارم روز به روز بیشتر بتونم در مقام شاگردی شما بیشتر و بیشتر یاد بگیرم.
    سلامت، شاد و سربلند باشید.

  2. عبدالحمید خسروی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۳ درس)

    سلام ودرود بر همه همراهان متممی وتیم خوب متمم ومحمدرضای عزیز
    وتشکر از هدیه ارزشمند وزیبای نوروزی امسال.
    امیدوارم سال ۱۴۰۴ سال امید ، شادی وسال مردم ایران باشد.
    نکته بارز این فایل های صوتی نکاتی برای مدیران ، این بود که محمدرضا مثل همیشه علاوه بر استناد به کتاب ، مطالعات ومستندات ، این بار چاشنی باارزش برداشت های شخصی مبتنی بر تجربیات را هم ارایه کرد.
    من می خواهم بر اساس تجربیاتم در مدیریت ، راجع به آیتم فایل دو گانه رهبر – مدیر نظراتی را براساس برداشت های شخصی مطرح کنم.
    تقریبا تا دقیقه ۱۵ در این فایل یک نوع سرگردانی وگیج شدن برای من ایجاد شد . از سمت مدیریت پرتاب می شدم به سمت رهبری ودوباره برمی گشتم به سرخط و نه تناقض و دوگانگی را متوجه می شدم و نه همگرایی وتجانس را ، امادرادامه ودقایق بعدی با صحبت های محمدرضای عزیز متوجه این مفهوم ورابطه بین مدیریت ورهبری شدم.
    این هارا گفتم که اگر این فایل را دارید گوش می کنید متوجه این موضوع باشید.
    اما برداشت شخصی من از رابطه مدیر ورهبر این است که خیلی از مدیران در شروع کارشان درسازمان به عنوان مدیر ارشد به روش مدیریت ذره بینی عمل می نمایند،تا بتوانند سکان اداره وهدایت  سازمان راتنظیم کنند. در سال های اولیه مدیریت مواجه می شویم با تنش ها وبه قول معروف هرروز با یک مساله در سازمان مواجه ایم که باید حلش کنیم. خیلی از ماها تجربه ودغدغه سال های اولیه مدیریت مان تامین مبلغ حقوق پایان برج نیروهایمان بود  بیشتر کارها و تصمیمات مان بر اساس کسب تجربه و آزمون وخطا صورت می گرفت.
    درسال های بعدی ، کم کم نقش نیروها و کارشناسان ،کلیدی تر می شود و تیم های درون سازمانی بر اساس مهارت وتخصص شکل می گیرند وخیال مدیریت کمی آسوده تر می شود و می تواند به تیم اتکا کند.
    معتقدم در این مرحله مدیر بر اساس پختگی وتجربه  یک نقش کامل تری در سازمان پیدا می کند بنام رهبری.
    در واقع مدیر همان رهبر می شود با حفظ هردو جایگاه ، فقط نقشش تغییر می کند.
    در جلسات تیمی سازمان شرکت می کند ولی در این مرحله بیشتر شنونده وپشتیبان تیم است.
    دراین مقطع از سازمان مدیر بیشتر روی توسعه کار می کند تا رشد.
    وبرداشت شخصی من این است که رهبری یعنی رسیدن به یک پختگی ودرایتی در مدیریت می باشد که در طی مسیر سازمان شکل می گیرد.

  3. علیرضا احمدی طامه گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۳ درس)

    فایل سوم – مسائلی که تکرار می شوند

    تجربه خودم از الگو های تکرار شونده در تصمیم گیری های اشتباه ( مکانیزم تصمیم گیری) که در طول زندگی مدیریتی تجربه اشون کردم رو ذکر میکنم ، به عنوان مثال های به انضمام مثال های مطرح شده در نظر بگیرید :

    ۱- در انتخاب توسعه و راه اندازی بخش های جدید برای شرکت —–> به ادم های نزدیک و اطراف نگاه میکردم و سعی میکردم اون ادم های اطرف رو به شکلی به جایگاهی که میخواستم بخورانم، میل کار کردن با آشنا آسیب های بسیاری می زد و مدام تکرار می شد

    ۲- برای توسعه همواره نگاه انبساطی به هزینه ها داشتم – هزینه ها رو زیاد میکردم، نیرو رو زیاد میکردم تا مشکلات رو حل کنم ، پاسخ به هر مشکل اضافه کردن بروکراسی و نیروی انسانی و هزینه بود ( دوست دارم تو ناو غرق بشم :) )

    ۳-رفتار ها و مشکلات من در مواجهه با نسل z تکراری بود

    ۴- جست و جوی انحصار و انحصار طلبی در محصولات در سبد

    ۵- ادغام های افقی و میل بی پایان به وصل کردن شرکت ها به همدیگر

    یک مشکل تکرار شونده هم داشتم و دارم – عدم شفافیت و رو در بایستی کردن و مصلحت اندیشی و اجتناب در تعارض

     

    یک بار به کمک یک معلم و دوستی  که دعوت کرد تا مکانیزم های تصمیم گیریم رو بنویسم تا بعدا بتونم ارزیابی کنم ، متوجه برخی از الگو های اشتباه در تصمیم گیری شدم که از قضا این الگو ها تکرار شونده هم بودند ، جالبه که این موضوع تکرار شونده، و اشتباهات تکرارشونده در تصمیم گیری یا مکانیزم تصمیم گیری اشتباه با دقیق شدن در رفلکشن و باز اندیشی خودش رو بیشتر نشون میده .

     

     

  4. علیرضا احمدی طامه گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۳ درس)

    سلام دوستان و سال نو مبارک

    فایل دوم – معرفی سه نفر و نیم

    مینتزبرگ بزرگ، سوال اینکه مدیر کیست و مدیر چه باید بکند ؟ از زمانی که رفته رفته در جایگاهی قرارگرفتم که به آن جایگاه مدیریتی می گفتند ، سوال من شده بود و پاسخی قاطعی برای آن پیدا نمیکردم و احساسم این بود که این سوال جواب جامع و مانعی دارد ، الان که نگاه می کنم می بینم در زمان های مختلف به اندازه نگرش و فهم خودم جواب های بسیار متفاوتی به این سوال داده ام . الان که شنیدم این سوال از سمت مینتزبرگ بزرگ همواره روی میز بوده است ، متوجه شدم که این سوال پاسخ ندارد، در هر زمان شما پاسخی را مقتضی در زمان مدیریت خودت به آن میدهی و باید بدانی که این پاسخ دیر یا زود تغییر خواهد کرد ، مثل پاسخ به سوال معنی زندگی ؟ معنی زندگی چیست، این سوالی است برای همه عمر زندگی

    برخی از جواب هایی که در طول زمان ها به این سوال داده ام :

    ۱- مدیر کسی است که مشاوران – یا هم تیمی های خوبی را پیدا میکند

    ۲- مدیر کسی است که کارها را از طریق دیگران انجام می دهد

    ۳- (اکنون ) مدیر کسی است که سیستم ساز است یا مدیر در نقش سیستم ساز

     

    اروین شاپیرو :

    این اسم رو که جست و جو میگردم تا کریستال یادگیری را اندکی شکل بدهم ، دیدم انگار در صفحات فارسی در مورد ایشان مطلبی نوشته نشده در مورد صفحات انگلیسی هم متوجه نشدم که ایشانی که در ویکی پدیا در موردشان میخوانم همین اروین شاپیرو مد نظر ما باشد ، اما نکاتی که محمد رضا از ایشان نقل قول کرد من را یاد نکاتی انداخت که یاداوری انها شاید بهانه ای برای مرور مجدد باشد

    ۱- جایی محمد رضا در مورد زندگی فست فودی گفته بود ( شاید روزنوشته ها ) و مثال اینکه مزمت فیلم پورن در فست فودی بودن است

    ادم های فست فودی شده ایم ، سطحی، راهکارها فست فودی ، تب ها زود گذر و هوش ها توییتری 

    مد های مدیریتی زود گذر ، یادم می آید در فایل برند شخصی محمدرضا هم شنیدیم، که یک فردی ناگهان با تب روز سکان کشتی تولید محتوای خود را میچرخاند ، به کدام سمت، سمتی که مد شده است ، تا دیروز در مورد ارایشی و بهداشتی حرف میزد ، امروز که تب بلاکچین و ارز دیجیتال است، خوب مخاطب که داریم ، ارز دیجیتال درس بدیم، و …

     

    در آخر خوبه که تمرین قتل کلمات رو همینجا اجرا کنم :)

    کامنت ها رو که میخونم بسیار لذت میبرم و به عمیق شدن بحث در ذهنم و کنکاو بیشتر بسیار کمک میکنه، اگر این کامنت رو میخونید ، توصیه میکنم حتما کامنت ها رو بخونید ، این توصیه اول به خودم هست و ضمنا در همه درس های متمم به نظرم صادق هست، بنابراین سعی میکنم که دین خودم رو به کامنت بقیه ادا کنم و به سهم خودم سعی کنم به این بهانه نکاتی رو ذکر کنم تا بیشتر یاد بگیرم

     

     

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content