Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی هدف گذاری (کلیک کنید)


آموزش جستجوی حرفه ای در گوگل | جستجوی پیشرفته



ون دایک که او را در درس سواد دیجیتال به واسطه‌ی مفهوم شکاف دیجیتالی می‌شناسیم، در کتاب جامعه‌ی شبکه‌ای (Network Society)، تواناییِ یافتن و یافته‌شدن در دنیای دیجیتال را یکی از توانمندی‌هایی می‌داند که بی‌توجهی به آن، می‌تواند شکاف دیجیتالی را عمیق‌تر کند.

به عبارت دیگر، برای مشارکت بیشتر در زندگی دیجیتالیِ امروزی، مهم است که ما در فهرست مهارتهای خود، از دو توانایی غافل نشویم:

  • توانایی یافتنِ آن‌چه می‌خواهیم در میان انبوه اطلاعاتِ در دسترس
  • زمینه‌سازی برای در دسترس بودن و یافته‌شدن، توسط کسانی که ما (و خدمات و محصولات ما) را جستجو می‌کنند

این یافتن و یافته‌شدن در وب، به دو شکل مصداق پیدا می‌کنند:

  • استفاده از موتورهای جستجو برای یافتن اطلاعات مورد نظر
  • آشنایی با سئو برای این‌که بتوانیم در فهرست پیشنهادهای موتورهای جستجو قرار بگیریم

کلمه‌ی وب در جمله‌ی بالا بسیار مهم است. چون یافتن و یافته‌شدن در شبکه های اجتماعی و سایر پلتفرم های اجتماعی، قواعد مختص خود را دارد و ما در این‌ درس، صرفاً به حوزه‌ی وب می‌‌پردازیم.

با توجه به این‌که سئو را هم به صورت مستقل در درس‌های آموزش سئو مطرح کرده‌ایم، آن‌چه می‌ماند، جستجو در وب است که آن را هم می‌خواهیم به یکی از موتورهای جستجو – و البته پرمخاطب‌ترین‌ آن‌ها – یعنی گوگل محدود کنیم.

تصویر زیر، توضیحات بالا را در قالب یک نمودار نمایش می‌دهد:

آموزش جستجوی حرفه ای با گوگل در کدام بخش از سواد دیجیتال قرار می‌گیرد؟

اهمیت مهارت جستجوی حرفه ای در گوگل

امروزه جستجو در وب بر خلاف آنچه در نگاه نخست به نظر می‌رسد، چندان ساده نیست.

تکنولوژی دیجیتال هزینه‌ی تولید محتوا را بسیار کاهش داده و هزینه‌ی نشر و بازنشر را به صفر نزدیک کرده است.

به همین علت، حجم اطلاعات ارائه شده در وب در حدی زیاد شده که جستجوی حرفه ای در میان این اطلاعات، خود یک مهارت مهم و ارزشمند محسوب می‌شود.

البته همه‌ی این اطلاعات مفید و ارزشمند نیستند و به تعبیری، زباله‌های دیجیتال هم در کنار محتوای مفید دیجیتال فراوان است. اما به هر حال، اصلِ مسئله، یعنی افزایش حجم محتوای دیجیتال در فضای وب و اینترنت و نیاز به یادگیری مهارت جستجوی پیشرفته در گوگل و سایر موتورهای جستجو پابرجاست.

یادگیری جستجوی حرفه ای در گوگل دسترسی ما را به اطلاعات افزایش می دهد

جستجوی پیشرفته در گوگل به چه کار می‌آید؟

کم نیستند کسانی که به جستجو در گوگل به عنوان یک مهارت مهم نگاه نمی‌کنند.

به نظر می‌رسد که مسئله ساده‌تر از این حرف‌هاست: موضوع مورد نظر خودت را تایپ می‌کنی و گوگل هم پاسخ مورد نظر یا فهرستی از پاسخ‌های مورد نظر را پیدا می‌کند و ارائه می‌دهد.

اما واقعیت این است که جستجو در گوگل به این سادگی که در نگاه نخست به‌نظر می‌رسد نیست.

گوگل هنوز توانایی درک کامل معنای پرسش‌های کاربران را ندارد

گوگل طی سال‌های اخیر، پیشرفت‌های فراوانی داشته است و هنوز هم روند این پیشرفت‌ها ادامه دارد. اما هنوز تا زمانی که بتوانیم درخواست خود را کاملاً در قالب مکالمه (شفاهی یا مکتوب) با گوگل مطرح کنیم فاصله داریم.

تحلیل‌های معناشناسانه‌ (سمانتیک)‌ گوگل در حدی نیست که تایپ مستقیم یک سوال، بتواند به صورت قطعی ما را به پاسخ مورد نظرمان نزدیک کند.

فرض کنید می‌خواهید در زمینه‌ی اصول و فنون مذاکره جستجو کنید.

هیچ تضمینی وجود ندارد که جستجوی عبارتِ اصول و فنون مذاکره در مقایسه با عبارت اصول مذاکره یا فنون مذاکره یا تکنیک های مذاکره، شما را به موضوع مورد نظرتان نزدیک‌تر کند.

ضمن این‌که با کمی تغییر در پرسش‌تان – بدون این‌که معنای پرسش تغییر کند – ممکن است گوگل گزینه‌های کاملاً متفاوتی را پیش روی شما قرار دهد (مثلاً جستجوی تکنیک های مذاکره در مقایسه با عبارت چند تکنیک مذاکره).

اگر سابقه‌ی تولید محتوا برای سایت یا وبلاگ را داشته باشید، حتماً چنین تجربه‌ای داشته‌اید که به نظرتان، مقاله‌ و مطلب شما، در مقایسه با بسیاری از مطالب صفحه‌ی اول گوگل، کامل‌تر و بهتر بوده، اما مقالات ضعیف‌تری در صفحه‌ی اول آمده‌اند (همه‌ی ماجرا در سئو خلاصه نمی‌شود. همان‌طور که توضیح دادیم، گاهی تغییر جزئی هنگام سرچ، باعث می‌شود که برخی مقاله‌های ارزشمند در صدر نتایج گوگل ظاهر نشوند).

حالا از سمت دیگر به همین مسئله فکر کنید:

شما به سراغ گوگل رفته‌اید و درباره‌ی یک موضوع جستجو می‌کنید. به سادگی ممکن است گوگل سایت یا مطلبی را که می‌تواند برایتان بسیار مفید باشد، در فهرست نخستین پیشنهادها قرار ندهد. یا این‌که مطلب یک سایت کم‌اعتبار را بالاتر از یک سایت معتبر قرار دهد.

به همین سادگی ممکن است فرصت دسترسی به یک مطلب مهم و تأثیرگذار را از دست بدهید.

همه‌ی سوال‌های ما در وب، ابتدایی و در حد یافتن تولد یا مرگ یکی از مشاهیر نیست؛  گاهی یافتن یا نیافتن پاسخ مناسب، می‌تواند تأثیری ماندگار بر مسیر کاری و حرفه‌ای ما داشته باشد. 

جستجو در گوگل زبان خاص خود را دارد

آن‌چه ما به‌دنبالش هستیم، پاسخ یک پرسش یا Question است. اما آن‌چه در باکس سرچ گوگل تایپ می‌کنیم، یک Query است.

عبارتی که ما به عنوان Query تایپ می‌کنیم، قواعد خود را دارد. از جمله این‌که می‌توان کلمات کلیدی را با انواع کدها و عملگرها مخلوط کرد.

طبیعی است هر چه بیشتر کوئری نویسی با استانداردها و کدهای گوگل را بلد باشیم، بهتر می‌توانیم انتظارات‌مان را برای گوگل تشریح کنیم و طبیعتاً احتمال این‌که پاسخِ مناسب‌تری پیدا کنیم، افزایش می‌یابد.

با توجه به نکاتی که گفته شد، تصمیم‌ گرفته‌ایم بحث جستجوی پیشرفته در گوگل را به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های درس سواد دیجیتال در متمم مطرح کنیم.

فقط به خاطر داشته باشید که یادگیری ظرافت‌های این مهارت، مانند هر مهارت دیگری نیاز به صبر و حوصله دارد.

چرا که اغلب ما، بسیاری از نکات مربوط به سرچ در گوگل را به تجربه آموخته‌ایم و به‌کار می‌بریم. بنابراین نباید انتظار داشته‌ باشیم اکثر نکاتی که در این مبحث می‌بینیم، برایمان جدید باشد.

اما با جستجو در لا‌به‌لای نکات مطرح شده و مطالعه‌ی دیدگاه‌ها و تجربه‌هایی که دوستان متممی در زیر هر درس مطرح می‌کنند، ممکن است یک یا چند نکته‌ی جدید بیاموزیم که به ما در جستجوی بهتر در گوگل کمک کند.

پیشنهاد عضویت در متمم

دوست عزیز. شما با عضویت رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم می‌توانید به حدود نیمی از چند هزار درس متمم دسترسی داشته باشید.

همچنین در صورت تمایل، با پرداخت هزینه عضویت به همه‌ی درس‌های متمم دسترسی خواهید داشت:

 فهرست درس‌های متمم

البته از میان درس‌های مطرح شده، درس‌های زیر بیشتر به فضای دیجیتال نزدیک هستند:

  تولید محتوا  |  استراتژی محتوا  |  آموزش بازاریابی محتوا

  سواد دیجیتال  |  دیجیتال مارکتینگ

  ایمیل مارکتینگ  |  شبکه های اجتماعی | آموزش CRM

  آموزش سئو  |  جستجو در گوگل

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری جستجو در اینترنت توسط گوگل به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه جستجو در اینترنت توسط گوگل