از کتاب | حرفهایی درباره کتاب و کتابخوانی
مشخصات «از کتاب»
عنوان | از کتاب |
عنوان فرعی | حرفهایی درباره کتاب و کتابخوانی |
نویسنده | محمدرضا شعبانعلی |
ویراستار | مریم عطری |
تعداد صفحه | ۴۰۰ |
قطع | رقعی |
شابک | ۹۷۸-۶۲۲-۹۴۶۸-۹۱-۳ |
ناشر | انتشارات متمم |
نوبت چاپ | دوم |
قیمت | ۴۸۰ هزار تومان (پس از تخفیف: ۳۸۴ هزار تومان) |
قیمت کتاب و شرایط ارسال
قیمت کتاب «از کتاب» ۴۸۰ هزار تومان است که فعلاً شرایط زیر هم برای فروش آن در نظر گرفته شده است:
- ۲۰٪ تخفیف (بعد از تخفیف = ۳۸۴ هزار تومان)
- ارسال رایگان به همهٔ نقاط کشور با پست پیشتاز
خریدهای امروز در روز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ تحویل پست پیشتاز خواهند شد. پس از آن سفارشها را صبح روزهای فرد (یکشنبه، سهشنبه و پنجشنبه) به پست پیشتاز تحویل میدهیم. برای سفارش کافی است تعداد نسخههای مد نظر را انتخاب کرده بر دکمهٔ ثبت سفارش کلیک کنید تا صفحهٔ ثبت آدرس و پرداخت نمایش داده شود:
اگر در زمینهٔ خرید کتاب سوالی داشتید یا در دریافت کتاب مشکلی پیش آمد، به صفحهٔ پشتیبانی متمم مراجعه کرده و با انتخاب گزینهٔ «پیگیری خرید محصول» سوال یا مشکل خود را مطرح کنید.
همچنین میتوانید سوال خود را مستقیماً به ایمیل azketab at motamem.org ارسال کنید (به جای at علامت @ را قرار دهید).
توضیح دربارهٔ امضا: از آنجا که بعضی دوستان دربارهٔ امضای کتاب پرسیده بودند، هم از آنجا که این کتابها شرینک شده (بستهبندی با پلاستیک) و هم به این علت که فرایند ارسال آنها مستقل از متمم مدیریت میشود، متأسفانه امکان امضای کتابها وجود ندارد. فرایندهای فعلی با دو هدف تعریف شدهاند: (۱) حمل ایمن و بدون آسیبدیدگی و (۲) کاهش هزینهٔ لجستیک در حدی که متمم بتواند هزینهها را تقبل کرده و آن را از خوانندگان دریافت نکند.
فهرست مطالب کتاب «از کتاب»
فصل اول | کتاب چیست؟
فصل دوم | چرا باید کتاب بخوانیم؟
فصل سوم | چرا کتاب نمیخوانیم؟
فصل چهارم | معیارهای انتخاب کتاب
فصل پنجم | سطوح مختلف مطالعه
فصل ششم | چگونه کتاب بخوانیم؟
فصل هفتم | پرورش عادت کتابخوانی
فصل هشتم | هدیه دادن کتاب
نوشتهٔ محمدرضا شعبانعلی در پشت جلد کتاب
دانلود فایل PDF از کتاب | دو بخش فهرست و کتابنامه
فایل ویدئویی معرفی کتاب (از کانال یوتیوب محمدرضا زمانی)
دوست عزیز متممیمان محمدرضا زمانی اخیراً کانالی در یوتیوب راهاندازی کرده و هر از گاهی کتابی را در آن معرفی و مرور میکند. او کتاب از کتاب را هم در یک ویدئوی ۱۸ دقیقهای معرفی کرده است:
عناوین فرعی فصلهای کتاب
کتاب چیست؟
تعریف کتاب با توجه به هدف ما معنا پیدا میکند / با این تعریف موافق نیستید؟
چرا باید کتاب بخوانیم؟
نشستن در چشم و ذهن دیگری / یادگیری منسجم و ساختارمند / تنفس در افقی گستردهتر / تسهیل موفقیت / شکلگیری تجربههای مرجع در ذهن / بهبود حال روحی / گسترش دایرهٔ واژگان / تأثیر بر فن بیان و سخنوری / تقویت مهارت نوشتن / نوشتن مفید است، حتی بدون مخاطب / چگونه «نوشتن بیمخاطب» را تمرین کنیم؟ / این فهرست را کاملتر کنید…
چرا کتاب نمیخوانیم؟
خواندن کتابهای ضعیف / خواندن کتابهای نامناسب / کتابهایی که سطح نامناسب دارند / خواندن کتابهای غیرمرتبط / اصرار بر مطالعهٔ کامل همهٔ کتابها / تفسیر نادرست تجربههای ناخوشایند قبلی / روشهای نادرست در ایجاد و تقویت عادت مطالعه / مطالعه لزوماً دوستداشتنی نیست
معیارهای انتخاب کتاب
انتخاب کتاب با توجه به پرسشهای کلیدیمان / انتخاب کتاب بر اساس نویسندهٔ آن / تصمیمگیری دربارهٔ کتابها با توجه به ناشر / انتخاب کتاب بر اساس پیشنهاد دوستان / انتخاب کتاب بر اساس پیشنهاد متخصصان / انتخابهای سرندیپی / توجه به اهمیت ارجاعات، منابع و مآخذ / کتابهای دمبریده، بیتوجهی به منابع و مآخذ در کتابهای فارسی / از تعداد نوبتهای چاپ کتاب چه میفهمیم؟ / از تعداد ویراستهای کتاب چه میفهمیم؟ / اهمیت مولفههای ظاهری در خرید نسخهٔ کاغذی / اهمیت تأیید کتاب توسط دیگران
سطوح مختلف مطالعه
منظور از یادگیری چیست؟ / مدل بلوم از کجا آمده است؟ / دانستن و به خاطر سپردن / درک مطلب / یادگیری کاربردی / تجزیه و تحلیل / ارزیابی و قضاوت / سطح خلق و ترکیب
چگونه کتاب بخوانیم؟ روش های مطالعه موثر
آیا واقعاً خواندن کار دشواری است؟ / وضعیت محیط و فضای مطالعه / پیشخوانی / چقدر در برابر نویسنده تسلیم شویم؟ / خواندن فعالانه در مقابل خواندن منفعلانه / کتابخوانی گروهی / خاطرات کتابی / دربارهٔ تندخوانی
اصول و تکنیک های پرورش عادت کتابخوانی
بیانیهای شخصی در اهمیت کتابخوانی بنویسید / در برنامهتان جایی برای کتابخوانی باز کنید / مشخص کنید کتابخوانی جایگزین چه کاری است / قبل از کتابخوانی به چه کاری مشغولید؟ تعداد صفحهها معیار خوبی برای برنامهریزی نیست / از کم شروع کنید / سعی کنید خواندن دو یا سه کتاب را به طور موازی پیش ببرید / دفترچهای برای کتابخوانی داشته باشید / گزارش عملکرد بنویسید / بازخوانی کتابها را در برنامهتان بگنجانید / برای مطالعه موثر به طراحی محیط توجه کنید
هدیه دادن کتاب
آیا کتاب هدیهٔ خوبی است؟ / هدیه دادن کتاب به کسانی که کتاب نمیخوانند / به پیام هدیهتان توجه کنید / نقش علایق هدیهدهنده در انتخاب کتاب / انتخاب میان نسخهٔ کاغذی و دیجیتال / به برچسب قیمت کتاب هم توجه کنید / دربارهٔ نوشتن در کتاب هدیه
داستان نگارش «از کتاب»
چند سال قبل در یک فایل صوتی آموزشی دو ساعته دربارهٔ کتاب و کتابخوانی صحبت کردم. فایلی که اکنون با عنوان راهنمای خواندن و خریدن کتاب در فروشگاه محصولات صوتی متمم قرار دارد.
حدود دو سال پیش تصمیم گرفتم آن حرفها را در قالب کتابی به همان نام تدوین کنم. کاری که ابتدا ساده به نظر میرسید، اما بعداً متوجه شدم که چنین نیست. هم حجم مطالب – در مقایسه با آنچه مناسب یک کتاب است – بسیار کم بود و هم بحثهای بسیاری حول کتاب و کتابخوانی وجود داشت که انتظار میرفت در کتابی که دربارهٔ کتاب است، وجود داشته باشد (مثلاً پژوهشهایی که دربارهٔ کارکرد تندخوانی انجام شده است).
علاوه بر اینها، پس از انتشار آن فایل صوتی کتابها و مقالات بسیاری هم به دستم رسیده بود که دوست داشتم آنها را در کتاب بگنجانم.
موضوع دیگری هم که وجود داشت، مطالب پراکندهای بود که در روزنوشتهها و متمم دربارهٔ کتاب نوشته بودم و منطقی بود حالا که قرار است کتابی دربارهٔ کتاب منتشر شود، آنها هم بازنویسی و تکمیل شده و با منابع جدیدتر و محکمتر بهروز شوند.
بنابراین، برای کسانی که روزنوشتهها و متمم را منظم خواندهاند، در کنار بخشها و حرفهای جدید، بخشهایی هم تکراری خواهند بود. اما به گمانم بازنویسی و توسعه و تکمیل آنها و ساختاری که در آن قرار گرفتهاند، به ارزش همان بخشهای تکراری هم چیزهایی افزوده است.
خلاصه اینکه تصمیم اولیه – که گمان میکردم کاری چندهفتهای است – به پروژهای تبدیل شد که تا تبدیل شدن به «از کتاب» نزدیک به دو سال وقت گرفت.
این کتاب، گام اول از پروژهٔ بزرگتری است که طی آن قصد دارم به تدریج به آنچه در سالهای اخیر گفته و نوشتهام سامان دهم. و صمیمانه امیدوارم از وقت و منابعی که برای خواندنش صرف میکنید، راضی باشید.
دانلود رایگان فایل PDF گاهنامههای «نسخهٔ بعدی / Next Edition»
همانطور که داخل کتاب از کتاب گفته شده، قرار بر این است که این صفحه به تدریج با مطالبی درباره کتاب و کتابخوانی تکمیل شود (اضافه بر آنچه در درس کتابخوانی متمم آمده است).
در همین راستا از طریق لینکهای زیر میتوانید فایلهای گاهنامه از کتاب محمدرضا شعبانعلی را بخوانید. قرار است در سالهای آتی ویراست دوم از کتاب منتشر شود. اما تا زمان انتشار کتاب جدید، میتوانید با خواندن گاهنامههای «نسخهٔ بعدی» از مسیر مطالعه محمدرضا شعبانعلی و کارهایی که برای ویراست بعدی انجام میدهد مطلع شوید:
شماره اول گاهنامه
در این شماره، ضمن معرفی گاهنامه به موضوع اپیگراف (پیشانینوشت) پرداخته شده است: متنها، نقلقولها یا شعرهایی که در اول کتاب یا ابتدای فصلهای آن نوشته میشود. همچنین کمی دربارهٔ حاشیه نویسی و اهمیت آن صحبت شده است. بحثی که در زبان انگلیسی با اصطلاح مارجینالیا شناخته میشود.
دانلود فایل PDF شماره اول گاهنامه
شماره دوم گاهنامه
در شماره دوم به پاورقی و جایگاه آن در کتابها پرداخته شده است. علاوه بر این اشارهٔ کوچکی هم به کتاب بعدی محمدرضا شعبانعلی شده و در پایان عکس دو نمونه از علامت گذاری های محمدرضا شعبانعلی در کتابهایش را میبینید. احتمالاً توضیحات این گاهنامه برای علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی جذاب خواهد بود:
سلام
دوست داشتم این کتاب و همینطور دوره آموزش هدف گذاری رو بگیرم و در تعطیلات سال نو بخونمش و دوره رو گوش کنم اما از اونجایی که فعلا هزینه های زندگی بهم اجازه نمیده ترجیحم اینه که فعلا فقط دوره هدف گذاری رو تهیه کنم.
سلام
من کتاب از کتاب را خریدم و تا آخر خوندم
نمی تونستم ولش کنم انگار یه چیزی در من گم بود پیداش کرده بودم
راستش من چند سال قبل کتاب مارتیمر جی آدر -چارلزلینکن ون دورن را هم تصادفی در یکی از کتابفروشی های خیابان انقلاب تهران دیدم خریدم خوندم
یه مقدار در سبک خوندنم تاثیر گذاشت
اما اینجا میخوام از خانم سمیه محمدی مدیر انتشارات آریا قلم که به خوبی درد جامعه کتاب خون و کتاب نخون ایران را می دونسته شناخته و محمد رضای عزیز را تشویق کرده تا دانسته ها و تجربیاتش را با جون و دل برای همگان به اشتراک بگذاره کمال تشکر و قدر دانی را داشته باشم /p>
یادمه وقتی مدرسه می رفتم معلمان میگفتن بچه ها درس بخوانید
اما نمی گفتن چطور بخوانید ما فقط میخوندیم در (همون اول مرحله اول بلوم )که فقط نمره بگیریم
وقتی جلو تر رفتیم میگفتن کتاب بخوانید
اما نمی گفتند چه کتابی بخوانید تا به دردتون بخوره ما هم هر چی بدستمون می رسیدیم میخوندیم چون هدف نداشتیم چیزی نمی فهمیدیم
کم کم وارد دبیرستان شدیم باز هم نمی دونستیم چی دوست داریم؟ چی به دردمون میخوره؟ چطور بخونیم؛ اصلا نویسنده آش چیزی داشته که به درد من بخوره؟ اصلا من در کتاب دنبال چه پاسخی هستم و…
ای کاش روش درست خوندن را از دوران راهنمایی یا دبستان و یا حتی دانشگاه کسی بهم یاد داده بود
رفتم دیبلم گرفتم
لیسانس گرفتم
فوق لیسانس گرفتم
دکتری گرفتم
عمرم را صرف کردم عایدم چند برگ کاغذ شد چون هدفم گرفتن اون کاغذها شده بود افسوس!
کاش مسئولین تدوین درسهای آموزشی اینها را در دوره تحصیل به بچه ها یاد بدهند که مثل من بعد یه عمری احساس غبن نکنند
شاید کسانی که این مطالب را می خواند این سر گذشت غم انگیز من درس عبرتی براشون بشه؛میتوانند از تجربه تلخ من درس بگیرند اول بروند ببینند چطور باید بخوانند و یاد بگیرند
تا وقتی به سن من رسیدن احساس ندامت نکنند من راه را اشتباه رفتم اشتباه!
در واقع در جاده خاکی سفر کردم و نمی دونستم اصل کار پیدا کردن نقشه راه هست
ممنونم که این کتاب را منتشر کردید از این درسها خیلی نشر بدهید.
گرچه انفجار اطلاعات شده و آدمهای کتاب خوان کم شدن اما هیچ نوشته ای هرگز ارزش واقعی خودش را از دست نمی دهد
شما دنبال کنندگان این سایت متمم را نگاه کنید ببینید چقدر با عزم اراده دنبال می کنند
اگر امروز اندیشه های حافظ؛مولانا و…….. میلونها اثر مکتوب نبود علم اینقدر پیشرفت میکرد
مگر اگر محمد رضا اینقدر خوب مینویسه یا میگه غیر از اثر این نوشته هاست که خوب خونده و خوب فهمیده تا این ای زیبا را خلق کرده.
به هر حال من شکر گذار خدا هستم گر چه دیره ولی کتاب خوندن واقعی را یاد گرفتم
من کتاب (از کتاب )را یک بار خوندم اما دلم میخواد اینقدر بخونم تا مثل محمد رضا ملکه ذهنم بشه تا بتونم به نوهام یاد بدم
از همه عزیزانی که در این راه زحمت کشیده اند سپاسگزارم مخصوصا خانم سمیه محمدی و محمد رضا شعبانعلی عزیز با تمام وجود دوستتان دارم دوستان نادیده من خدا نگهداتون
اگر نتونستم در شان شما بنویسم سوادم بیش از این نیست به بزرگواری خودتان ببخشید.