Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu

از کتاب | حرف‌هایی درباره کتاب و کتابخوانی

کتاب از کتاب - نوشته محمدرضا شعبانعلی

مشخصات «از کتاب»

عنوان از کتاب
عنوان فرعی حرف‌هایی درباره کتاب و کتابخوانی
نویسنده محمدرضا شعبانعلی
ویراستار مریم عطری
تعداد صفحه ۴۰۰
قطع رقعی
شابک ۹۷۸-۶۲۲-۹۴۶۸-۹۱-۳
ناشر انتشارات متمم
قیمت ۴۲۰ هزار تومان ۳۵۷ هزار تومان

قیمت فروش کتاب و شرایط ارسال

قیمت کتاب «از کتاب» ۴۲۰ هزار تومان است که فعلاً در نخستین هفته‌های عرضه شرایط زیر هم برای آن در نظر گرفته شده است:

  • ۱۵٪ تخفیف
  • ارسال رایگان به همهٔ نقاط کشور

برای سفارش کافی است تعداد نسخه‌های مد نظر را انتخاب کرده بر دکمهٔ ثبت سفارش کلیک کنید تا صفحهٔ ثبت آدرس و پرداخت  نمایش داده شود:

ثبت سفارش

 

ارسال کتاب در تهران حداکثر ظرف ۴۸ ساعت کاری و در شهرهای دیگر کشور بسته به موقعیت جغرافیایی بین  ۲ تا ۵ روز انجام می‌شود. پس از تحویل کتاب به شرکت حمل‌وتوزیع پیامکی حاوی کد سفارش، لینک رهگیری و شماره تماس پشتیبانی برای شما ارسال خواهد شد.

اگر در زمینهٔ خرید کتاب سوالی داشتید یا در دریافت کتاب مشکلی پیش آمد و نتوانستید آن را از طریق پشتیبانی شرکت حمل‌ حل کنید، به صفحهٔ‌ پشتیبانی متمم مراجعه کرده و با انتخاب گزینهٔ «پیگیری خرید محصول» سوال یا مشکل خود را مطرح کنید.

هم‌چنین می‌توانید سوال خود را مستقیماً به ایمیل azketab at motamem.org ارسال کنید (به جای at علامت @ را قرار دهید).

فهرست مطالب کتاب «از کتاب»

فصل اول | کتاب چیست؟

فصل دوم | چرا باید کتاب بخوانیم؟

فصل سوم | چرا کتاب نمی‌خوانیم؟

فصل چهارم | معیارهای انتخاب کتاب

فصل پنجم | سطوح مختلف مطالعه

فصل ششم | چگونه کتاب بخوانیم؟

فصل هفتم | پرورش عادت کتابخوانی

فصل هشتم | هدیه دادن کتاب

فهرست با جزئیات بیشتر

نوشتهٔ محمدرضا شعبانعلی در پشت جلد کتاب

کارهای بسیاری هست که سال‌های سال فکر می‌کنیم راه انجام دادن آن‌ها را به‌درستی می‌دانیم و به همین علت دنبال روش درست انجام‌ دادنشان نمی‌رویم، در حالی که می‌شود آن‌ها را به شیوه‌ای‌ بهتر و مؤثرتر انجام داد. نفس کشیدن شاید بهترین مثال باشد. همهٔ ما جایی در مسیر زندگی متوجه شده‌ایم که می‌شد بهتر تنفس کرد. با اینکه از بدو تولد، بی‌ لحظه‌ای وقفه، مشغول همین کار بوده‌ایم و به یک معنا عمری آن را تمرین کرده‌ایم.
کتاب‌‌خوانی از همین کارهاست. حتی کتاب‌خوان‌های حرفه‌ای هم گاهی پس از سال‌ها متوجه می‌شوند که می‌شد کتاب‌ها را بهتر خواند و از مطالعهٔ آن‌ها بیشتر بهره برد.
از کتاب بر پایهٔ همین فرض نوشته شده، البته نه با ادعای نشان دادن بهترین راه‌ها، بلکه صرفاً در حد تلاشی برای آشنایی‌زدایی از این کار آشنا: کتاب‌خوانی.

عکس پشت جلد کتاب از کتاب

فایل ویدئویی معرفی کتاب (از کانال یوتیوب محمدرضا زمانی)

دوست عزیز متممی‌مان محمدرضا زمانی اخیراً کانالی در یوتیوب راه‌اندازی کرده و هر از گاهی کتابی را در آن معرفی و مرور می‌کند. او کتاب از کتاب را هم در یک ویدئوی ۱۸ دقیقه‌ای معرفی کرده است:

معرفی کتاب از زبان محمدرضا زمانی

عناوین فرعی فصل‌های کتاب

کتاب چیست؟

تعریف کتاب با توجه به هدف ما معنا پیدا می‌کند / با این تعریف موافق نیستید؟

چرا باید کتاب بخوانیم؟

نشستن در چشم و ذهن دیگری / یادگیری منسجم و ساختارمند / تنفس در افقی گسترده‌تر / تسهیل موفقیت / شکل‌گیری تجربه‌های مرجع در ذهن / بهبود حال روحی / گسترش دایرهٔ واژگان / تأثیر بر فن بیان و سخنوری / تقویت مهارت نوشتن / نوشتن مفید است، حتی بدون مخاطب / چگونه «نوشتن بی‌مخاطب» را تمرین کنیم؟ / این فهرست را کامل‌تر کنید…

چرا کتاب نمی‌خوانیم؟

خواندن کتابهای ضعیف / خواندن کتابهای نامناسب / کتاب‌هایی که سطح نامناسب دارند / خواندن کتابهای غیرمرتبط / اصرار بر مطالعهٔ کامل همهٔ کتاب‌ها / تفسیر نادرست تجربه‌های ناخوشایند قبلی / روش‌های نادرست در ایجاد و تقویت عادت مطالعه / مطالعه لزوماً دوست‌داشتنی نیست

معیارهای انتخاب کتاب

انتخاب کتاب با توجه به پرسش‌های کلیدی‌مان / انتخاب کتاب بر اساس نویسندهٔ آن / تصمیم‌گیری دربارهٔ کتاب‌ها با توجه به ناشر / انتخاب کتاب بر اساس پیشنهاد دوستان / انتخاب کتاب بر اساس پیشنهاد متخصصان / انتخاب‌های سرندیپی / توجه به اهمیت ارجاعات، منابع و مآخذ / کتاب‌های دم‌بریده، بی‌توجهی به منابع و مآخذ در کتاب‌های فارسی / از تعداد نوبت‌های چاپ کتاب چه می‌فهمیم؟ / از تعداد ویراست‌های کتاب چه می‌فهمیم؟ / اهمیت مولفه‌های ظاهری در خرید نسخهٔ کاغذی / اهمیت تأیید کتاب توسط دیگران

سطوح مختلف مطالعه

منظور از یادگیری چیست؟ / مدل بلوم از کجا آمده است؟ / دانستن و به خاطر سپردن / درک مطلب / یادگیری کاربردی / تجزیه و تحلیل / ارزیابی و قضاوت / سطح خلق و ترکیب

چگونه کتاب بخوانیم؟

آیا واقعاً خواندن کار دشواری است؟ / وضعیت محیط و فضای مطالعه / پیش‌خوانی / چقدر در برابر نویسنده تسلیم شویم؟ / خواندن فعالانه در مقابل خواندن منفعلانه / کتاب‌خوانی گروهی / خاطرات کتابی / دربارهٔ تندخوانی

پرورش عادت کتابخوانی

بیانیه‌ای شخصی در اهمیت کتابخوانی بنویسید / در برنامه‌تان جایی برای کتابخوانی باز کنید / مشخص کنید کتابخوانی جایگزین چه کاری است / قبل از کتاب‌خوانی به چه کاری مشغولید؟  تعداد صفحه‌ها معیار خوبی برای برنامه‌ریزی نیست / از کم شروع کنید / سعی کنید خواندن دو یا سه کتاب را به طور موازی پیش ببرید / دفترچه‌ای برای کتابخوانی داشته باشید / گزارش عملکرد بنویسید / بازخوانی کتابها را در برنامه‌تان بگنجانید / به طراحی محیط توجه کنید

هدیه دادن کتاب

آیا کتاب هدیهٔ‌ خوبی است؟ / هدیه دادن کتاب به کسانی که کتاب نمی‌خوانند / به پیام هدیه‌تان توجه کنید / نقش علایق هدیه‌دهنده در انتخاب کتاب / انتخاب میان نسخهٔ‌ کاغذی و دیجیتال / به برچسب قیمت کتاب هم توجه کنید / دربارهٔ نوشتن در کتاب هدیه

عکس محمدرضا شعبانعلی

داستان نگارش «از کتاب»

چند سال قبل در یک فایل صوتی آموزشی دو ساعته دربارهٔ کتاب و کتابخوانی صحبت کردم. فایلی که اکنون با عنوان راهنمای خواندن و خریدن کتاب در فروشگاه محصولات صوتی متمم قرار دارد.

حدود دو سال پیش تصمیم گرفتم آن حرف‌ها را در قالب کتابی به همان نام تدوین کنم. کاری که ابتدا ساده به نظر می‌رسید، اما بعداً متوجه شدم که چنین نیست. هم حجم مطالب – در مقایسه با آن‌چه مناسب یک کتاب است – بسیار کم بود و هم بحث‌های بسیاری حول کتاب و کتابخوانی وجود داشت که انتظار می‌رفت در کتابی که دربارهٔ کتاب است، وجود داشته باشد (مثلاً پژوهش‌هایی که دربارهٔ کارکرد تندخوانی انجام شده است).

علاوه بر این‌ها، پس از انتشار آن فایل صوتی کتاب‌ها و مقالات بسیاری هم به دستم رسیده بود که دوست داشتم آن‌ها را در کتاب بگنجانم.

موضوع دیگری هم که وجود داشت، مطالب پراکنده‌ای بود که در روزنوشته‌ها و متمم دربارهٔ کتاب نوشته بودم و منطقی بود حالا که قرار است کتابی دربارهٔ کتاب منتشر شود، آن‌ها هم بازنویسی و تکمیل شده و با منابع جدیدتر و محکم‌تر به‌روز شوند.

بنابراین، برای کسانی که روزنوشته‌ها و متمم را منظم خوانده‌اند، در کنار بخش‌ها و حرف‌های جدید، بخش‌هایی هم تکراری خواهند بود. اما به گمانم بازنویسی و توسعه و تکمیل آن‌ها و ساختاری که در آن قرار گرفته‌اند، به ارزش همان بخش‌های تکراری هم چیزهایی افزوده است.

خلاصه این‌که تصمیم اولیه – که گمان می‌کردم کاری چندهفته‌ای است – به پروژه‌ای تبدیل شد که تا تبدیل شدن به «از کتاب» نزدیک به دو سال وقت گرفت.

این کتاب، گام اول از پروژهٔ بزرگ‌تری است که طی آن قصد دارم به تدریج به آن‌چه در سال‌های اخیر گفته و نوشته‌ام سامان دهم. و صمیمانه امیدوارم از وقت و منابعی که برای خواندنش صرف می‌کنید، راضی باشید.

 

۱۳۳ نظر برای از کتاب | حرف‌هایی درباره کتاب و کتابخوانی

  1. مهدی عزیزی گفت: (عضو ویژه)

    #ازکتاب
    ١- بسیاری از کتابهایی رو که تا امروز خوانده ام، صرفا برای اینکه میخواستم از شرّشان خلاص شوم و عنوانشان درکنار عناوین کتاب های مطالعه شده قرار بگیرد، تمامشان کرده ام‌.
    ٢- من به واسطه‌ی رشته‌ی تحصیلی ام در دانشگاه (علوم سیاسی) نزدیک به بیست سالی میشود که با کتاب انسزیادی دارم و همیشه کتاب خواندن برایم سه مدل حس و تجربه را به همراه داشته:
    ١-٢-گاهی وقتها کتاب خواندن به من حس اضطراب میدهد. با چند بار خواندنش متوجه منظور نویسنده نمی‌شومو احساس میکنم مهارت لازم برای درک کتاب را ندارم و این موضوع من را مضطرب میکند. (مهارت<درککتاب=اضطراب)
    ٢-٢-گاهی حس ملال و خستگی به من میدهد. با خواندن بعضی کتابها احساس میکنم آنقدر کیفیت مطالب کتابکم است و مهارت من را دست کم گرفته که اساسا من را خسته می‌کند و نمیتوانم خیلی وقتها ادامه دهم.(مهارت>موضوع اصلی کتاب=ملال و خستگی)
    ٣-٢-اما کتابی که متناسب با مهارت و سطح مطالعه ی من هست من را به حالت «غرقگی» می‌برد و اینجاست کهدقیقا کتاب خواندن باعث بهبود شرایط روحی ام می‌شود. (مهارت=درک کتاب=»غرقگی)
    اما کتابهایی هم بوده اند که من با آنها زندگی کرده‌ام. در فضای آن کتابها نفس کشیده ام. در خوابم صحنه های آنکتابها را دیده ام و هر جا که شده درباره شان صحبت کرده ام. خودم را جای تک تک شخصیتهای آن کتابها ونویسنده و در موقعیت های مختلف قرار داده ام. این کتابها من را سر حال می آورند و خیلی وقتها من را از اینجاییکه هستم میکٓند و میبرَد به جایی که حتی قادر نیستم با کلمات و واژگان به درستی توصیفش کنم.
    این چند سطر یک تمرینِ نوشتن هست که محمدرضا شعبانعلی عزیز در کتاب تازه منتشر شده‌ی خودش تحت عنوان«از کتاب» به سبک و سیاق #متمم خواسته که انجام بدهیم.
    نظم فکری و اطلاعات طبقه بندی شده و دسته بندی شده‌ در ذهن محمدرضا شعبانعلی همیشه برایم الهام بخش بوده است؛ اگر کتاب خوان (حرفه ای) هستین و فکر میکنید برای کتابخوانی هم میشود از تجربه و بینش و دانش دیگری چون شعبانعلی بهره جست «از کتاب» را بخوانید.

  2. پیام گفت: (عضو ویژه)

    کتاب رو تازه شروع کردم ولی کند دارم جلو میرم . آر یک طرف خیلی خوشحالم که این قسمتی از زک‌پروژه ادامه دار و بزرگتره و از طرفی به یاد کتاب ناتمام پیچیدگی می‌افتم. ای کاش اون کتاب هم تمام می‌شد و امیدوارم پروژه ای که با از کتاب شروع شده ادامه دار باشه.

  3. مهدی عزیزی گفت: (عضو ویژه)

    مطالعه ی «از کتاب» رو به تازگی تموم کرده ام. ذهن طبقه بندی شده و منظم نویسنده ی کتاب خیلی برام جالبه. دسته بندی مطالب و نقشه ی ذهنی شعبانعلی برای هر موضوعی، یکی از وجوه تمایزش هستش. شعبانعلی به معنای واقعی کلمه یک کتاب خوان حرفه ای هست.

    اگر بخوام طبق الگوی خود کتاب و میهای چیکسنت میهایی دباره «از کتاب» بگم؛ واقعیتش خوندن کتاب انقدر برام جذاب بود و متناسب با مهارت و دانش من بود که «غرقگی» رو کامل حس میکردم. کتابهای غیر داستانی کمی از این دست هستند که بشود در فضای آنها کمی نفس کشید.

    موضوع دیگر اینکه خیلی وقتها برای ماهایی که کاری رو انجام میدهیم بر حسب یک عادت و روتین مثل همین کتاب خواندن، کمتر میتوانیم به سادگی با کلمات و نوشتار درباره اش توضیح بدهیم. شعبانعلی با قلمش خیلی از این موارد رو با دایره واژگان وسیعی که داره روی کاغذ میاره و برای من این قسمت ماجرا خیلی الهام بخشه.

    در کل محمدرضا شعبانعلی رو به عنوان یک «معلم» دوست دارم. از اینکه سالها ازش یاد گرفتم بهش مدیونم. جاهای مختلف اسمش رو میشنوم. از موسسه بهار تا بسیاری از دوره های مختلف که شرکت کرده ام و حالا هم «از کتاب»

     

    • محمدرضا شعبانعلی گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۸ درس)

      مهدی جان. از محبتت ممنونم.

      خیلی خوشحالم که حست به کتاب خوب بوده. و البته مطمئنم اون توضیح من دربارهٔ این که این کتاب صرفاً ویراست اول از یک پروژهٔ بزرگ‌تر و طولانی‌تره، در قضاوت تو تأثیر داشته. چون وقتی می‌دونیم که نویسنده، خودش هم کتابش رو بی‌ایراد نمی‌دونه و یک کار بسیار ناقص در نظر می‌گیره که قراره به مرور زمان رشد کنه و به بلوغ برسه، راحت‌تر می‌تونیم ضعف‌های کتاب رو نادیده بگیریم و ببخشیم.

      شبیه این حرف رو چند روز پیش به محمدرضا زمانی هم گفتم. محمدرضا از بچه‌های خودمونه (پروفایل محمدرضا زمانی) به تازگی یه کانال یوتیوب درست کرده و دربارهٔ کتابها حرف می‌زنه. لطف کرده بود و دربارهٔ از کتاب هم حدود ۲۰ دقیقه صحبت کرده بود (این‌جا). محمدرضا هم چون می‌دونه که این کار قدم اول از یه پروژهٔ بزرگ‌تره، با کتاب راحت‌تر دوست شده.

      نمی‌دونم اون گاهنامه‌ای که بعداً برای بچه‌هایی که کتاب رو خریدن ارسال کردم، چه حسی ایجاد کرده. اما امیدم واقعاً این بوده که همین حس «همراهی با یک پروژهٔ‌ طولانی» رو ایفا کنه و در کنارش، شاید کمک کنه حرف‌های این کتاب دوباره در ذهن زنده بشه و دیرتر فراموش بشه.

      البته چون این سبک انتشار محتوای تکمیلی برای من جدیده، قاعدتاً زمان می‌خواد تا سبکش دستم بیاد. نمونه‌ای هم دم دست نداشته‌ام که ازش الهام بگیرم. معمولاً اگر چنین محتوایی تولید میشه، ماهیتش مارکتینگه و طبیعتاً جنسش خیلی فرق می‌‌کنه.

      • جواد علی پور گفت: (عضو ویژه و ارزیاب ۴ درس)

        استاد سلام ،

        اینکه چطوری شما دغدغه های من رو به شخصه حدس میزنید ، جدا از بقیه دوستان و متممی ها و اون رو در قالبی مثل این کتاب برای من تولید میکنید ، من رو به این وا داشته که شما دستگاهی در خونه دارید که از خودتون چند تا کپی زدید و به هر کدومش دستوراتی ( احتمالا به زبان سطح بالا ) دادید که یکیش ذهن خونی کل متممی هاست که ببینه چی براشون خوبه و باید در اون زمینه به سواد برسن ، و گرنه چنین کاری حقیقتا از گستره ذهنی و دانش بنده کاملا خارجه .

        کمی خودخواهانس که این کتاب رو برای شخص خودم در نظر گرفتم ( به هر حال ) ./

        جا داره به شما خسته نباشید بگم و بسیار خوشحالم که افتخار آشنایی خودتون رو از طریق متمم و روزنوشته ها به ما دادید .

        ۲ تا سوال دارم از شما  ، که با کمی ترس ( خیلی زیاد ) می پرسم:

        من دوستی دارم که حساسیت عجیبی به کچ و کاغذ ( چوب ) داره ، آیا نسخه الکترونیک این کتاب هم در سایت یا سایر فروشگاه ها برای خرید قابل دسترس خواهد بود ؟
        آیا امکان داره در قالب عیدی در آخر امسال یا حتی سال بعد ، یک جلسه نشست دورهمی یا حتی کنفرانس یا هر قالبی که بهتر میدونید در مورد صرفا این کتاب با شما داشته باشیم ؟

  4. هادی جعفرنیا گفت: (عضو ویژه)

    به جرات چنین کتابی عالی در ایران به چاپ نرسیده
    که ضروت کتاب خوانی رو به زبان ساده ولی عمیق بیان کنه
    بی نظیر هستید استاد عزیز