Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu

فایل صوتی برنامه ریزی برای سخنرانی

در اپیزود قبلی به معرفی عمومی مهارت سخنرانی پرداختیم و گفتیم که برای موفقیت در نقش سخنران باید مدل ذهنی مناسب سخنرانی را هم در خود پرورش دهید (مدل ذهنی چیست؟).

در این اپیزود به برنامه ریزی برای سخنرانی پرداخته‌ایم.

همان‌طور که در این فایل صوتی گفته شده، لازم است تأکید کنیم که مباحث و نکات مطرح شده در این بحث،‌ غالباً تجربی هستند. بنابراین ممکن است با همهٔ این نکات و پیشنهادها موافق نباشید. اما احتمالاً می‌توانید از بین آن‌ها نکاتی پیدا کنید که در بحث سخنرانی و فن بیان به کارتان بیاید.

برخی از نکات مطرح شده در این اپیزود:

  • مخاطب شناسی یکی از بخش‌های مهم برنامه ریزی برای سخنرانی است.
  • هنگام برنامه‌ریزی برای سخنرانی به تعداد جمعیت توجه کنید. ساختار سخنرانی برای یک جمع کوچک و یک جمع بزرگ (مثلاً چندصدنفری) یکسان نیست. در جمع‌های بزرگ‌تر بهتر است حرف‌هایتان ساختار بهتری داشته باشد (چون مخاطبان فرصت ندارند ابهام‌هایشان را بپرسند).
  • این سوال را از خود بپرسید که «مخاطب دوست دارد چه چیزی بشنود؟» این سوال به آن معنا نیست که قرار است دروغ بگویید. بلکه یادآوری یک وظیفهٔ اخلاقی مهم است: شما وقت مخاطب را می‌گیرید. پس نباید به علاقه و ترجیحات او بی‌توجه باشید.
  • سوال مهم دیگر این است که «مخاطب چه چیزهایی را دوست ندارد بشنود؟» هیچ‌وقت اهمیت این سوال را ناچیز نشمارید. یکی از بخش‌های مهم در فرایند برنامه‌ریزی سخنرانی، حذف است؛ حذف بخش‌هایی از محتوا که بر اساس منطق، تحقیق یا حدس و گمان، به نتیجه می‌رسید که ممکن است تنش‌آفرین باشند.
  • هنگام سخنرانی در جمع به دانسته‌ها و مفروضات قبلی مخاطب توجه کنید.
  • از خودتان بپرسید: مخاطب چقدر من را قبول دارد؟ تا چه میزان برایم اعتبار قائل است؟ ممکن است با توجه به پاسخ این سوال‌ها تصمیم بگیرید محتوای حرف‌ها و شیوهٔ بیان‌تان را تغییر دهید.

دانلود فایل صوتی برنامه ریزی برای سخنرانی