Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی هدف گذاری (کلیک کنید)


فریلنسر کیست؟ به چه کسی فریلنسر (Freelancer) یا آزادکار می‌گویند؟


اهداف و انتظارات آموزشی متمم در این درس
کد درس: ۳۰۹۸۱
از دوستان عزیز متممی انتظار می‌رود پس از مطالعه این درس:
  • بتوانند مفهوم کلی فریلنسر یا آزادکار را شرح دهند.
  • بتوانند تاریخچه شکل‌گیری فعالیت فریلنسر و مشاغل فریلنسری را به صورت مختصر بیان کنند.
  • بتوانند برخی از تخصص‌هایی را که می‌توانند به صورت فریلنسر فعالیت کنند مثال بزنند.
فریلنسر چیست و به چه کسی فریلنسر یا آزادکار می‌گویند؟

ساده‌ترین تعریف فریلنسر (Freelancer) این است که: یک نفر، بدون اینکه به یک سازمان یا کسب و کار و شرکت مشخص متعهد شود، فعالیت حرفه‌ای و تخصصی خود را برای مجموعه‌های مختلف انجام می‌دهد و بسته به نیاز و پروژه‌های در دسترس، کارفرمای خود را تغییر می‌دهد.

مفهوم فریلنسر یا آزادکار طی دهه‌های اخیر مطرح شده است.

می‌توان گفت که آغاز انقلاب صنعتی دوران شکل‌گیریِ سازمان به مفهوم مدرن آن بود (تعریف سازمان). هم‌زمان با مطرح شدن مفهوم سازمان، مفهوم شغل هم معنای تازه‌ای پیدا کرد:

تعریف فریلنسر چیست؟

بحث امنیت شغلی هم تقریباً در همین زمان به صورت جدی مورد توجه قرار گرفت.

یکی از فاکتورهای انتخاب شغل این بود که: در این موقعیت، چقدر امنیت شغلی خواهم داشت؟

در سال‌های میانی قرن بیستم و با توسعه‌ی صنعت #تبلیغات، چالش‌های جدیدی به وجود آمد:

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه درس

دسترسی کامل به مجموعه درس‌های کارآفرینی برای اعضای ویژه متمم امکان‌پذیر است.

  تعداد درس‌ها: ۶۴ عدد

  دانشجویان این درس: ۶۱۲۰ نفر

  تمرین‌های ثبت‌شده: ۳۶۳۶ مورد

پس از فعال کردن اشتراک ویژه در متمم، به درس‌های بسیار بیشتری دسترسی پیدا می‌کنید که می‌توانید فهرست آنها را در این‌جا ببینید:

  نقشه راه یادگیری درس‌های متمم

دوستانی که درس‌های کارآفرینی متمم را مطالعه کرده‌اند،‌ به درس‌های زیر هم علاقه نشان داده‌اند:

  مدل کسب و کار  |  بیزینس پلن  |  ارزش آفرینی

  تصمیم گیریاستراتژیتفکر استراتژیک | داستان کسب و کار

  مشاوره مدیریت  |  کوچینگ  |  مسیر شغلی

  دیجیتال مارکتینگ  |  برندسازی  | پرسونال برندینگ

  مذاکره  |  مهارت ارتباطی  | توسعه فردی

  دوره MBA (پیگیری منظم مجموعه درس‌ها)

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

با ظهور اینترنت و گسترش وب، فعالیت فریلنسرها هم افزایش یافت. این افزایش چنان جدی و چشمگیر بود که امروزه اصطلاحی به نام Freelancer Economy یا اقتصاد فریلنسرها یا اقتصاد آزادکارها شکل گرفته است.

american-freelancersتوسعه‌ی اینترنت و فن‌آوری اطلاعات، از دو طریق بر توسعه‌ی اقتصاد فریلنسری تاثیر داشته است:

  • تکنولوژی‌های ارتباطی، فرصت کار از راه دور و ارسال و دریافت پروژه‌ها به صورت غیرحضوری را افزایش داده و از این طریق، ظرفیت انجام کار افزایش یافته است.
  • با توسعه‌ی تکنولوژی اطلاعات، ده‌ها فعالیت جدید مانند خدمات امنیت وب، طراحی وب و توسعه اپلیکیشن‌ها، شکل گرفته‌اند که در ذات خود، استعداد و پتانسیل زیادی برای کار فریلنسری دارند.

کدام درس‌های متمم برای فریلنسرها مفید است؟

بسیاری از درس‌های متمم می‌توانند برای فریلنسرها مفید باشند. اما حداقل چهار درس وجود دارد که اگر فریلنسر هستید، پیشنهاد ما این است که آن‌ها را جدی بگیرید:

مهارت مذاکره

می‌دانیم که در شرایط رقابتی فعلی، بدون مذاکره موفق نمی‌توان پروژه گرفت. مذاکره صرفاً به مذاکره تنظیم قرارداد محدود نیست. چون در طول پروژه هم،‌ دائماً چانه‌زنی بر سر جزئیات پروژه برقرار است و در نهایت، گرفتن پول هم ماجراها و دردسرهای خودش را دارد.

بنابراین می‌توانیم با قاطعیت بگوییم که فریلنسرها دائماً با مذاکره و متقاعدسازی سر و کار دارند و اگر در این زمینه قوی نباشند، هرگز نمی‌توانند به یک فریلنسر موفق تبدیل شوند.

به همین علت، متمم یادگیری مذاکره را به عنوان مهارتی مهم برای فریلنسرها ضروری می‌داند.

 [ نقشه راه یادگیری مذاکره ]

مهارت اداره جلسه

مهارت اداره جلسه برای فریلنسرهازندگی فریلنسرها با برگزاری جلسه گره خورده است. در بعضی پروژه‌ها لازم است جلسات مکرر و متوالی با کارفرما برگزار شود. در پروژه‌هایی هم که چنین نیازی وجود ندارد، چند جلسه مهم وجود دارد که سرنوشت پروژه را مشخص می‌کند:

جلسه اولیه برای تعریف پروژه و تعیین حدود، جلسه گزارشهای دوره‌ای و جلسه نهایی برای تحویل پروژه.

بنابراین اگر سبک زندگی فریلنسری را برای خود انتخاب کرده‌اید، حتماً درس‌های آموزش مدیریت جلسه را هم بخوانید.

 [ دوره مدیریت جلسه ]

مهارت مدیریت پروژه

آموزش کنترل و مدیریت پروژهمهارت دیگری که همه‌ی مشاغل فریلنسری به آن نیاز دارند، مدیریت پروژه است. مدیریت پروژه فقط به پروژه‌های بزرگ نفت و گاز محدود نمی‌شود. حتی یک کار کوچک و مختصر دو هفته‌ای هم،‌ به مهارت مدیریت پروژه نیاز دارد.

می‌توانیم بگوییم هر فریلنسر یک مدیر پروژه است که باید یک پروژه موفق را تحویل دهد.

بنابراین به عنوان یک فریلنسر باید بتوانید برنامه ریزی و کنترل پروژه انجام دهید و بیانیه کلیات پروژه را بنویسید و آرزوها و رویاهای کارفرما را به لیستی واقع‌بینانه از اقلام قابل تحویل تبدیل کنید.

درس مدیریت پروژه های کوچک می‌تواند در زمینه اجرای پروژه های فریلنسری به شما کمک کند.

 [ مدیریت پروژه ]

مهارت گزارش نویسی

از لحظه‌ای که پروپوزال یک پروژه را می‌نویسید و به کارفرما ارائه می‌دهید تا وقتی که صورتجلسه پایان کار را تنظیم می‌کنید، درگیر گزارش نویسی هستید.

هم‌چنین در تمام مدتی که پروژه به پیش می‌رود، لازم است گزارش پیشرفت کار تنظیم کرده و برای کارفرما ارسال کنید.

خوش‌مان بیاید یا نیاید، بسیاری از کارفرماها به جای کار، به گزارش کار پول می‌دهند. حتی اگر نگاه مستقیم مشتری چنین نباشد، واحد مالی و حسابداری، عاشق گزارش‌های شماست و با دریافت گزارش،‌ زودتر قانع می‌شود که پول شما را پرداخت کند.

مهم‌تر از همه‌ی این‌ها، گزارش نویسی یک ابزار قدرتمند ارتباطی هم هست که می‌تواند اختلافات میان شما و کارفرما را به حداقل ممکن برساند و در مدیریت تعارض به کمک‌تان بیاید.

به همین علت، پیشنهاد ما به فریلنسرها این است که برای گزارش نویسی وقت بگذارند.

 [ گزارش نویسی ]

مشاوره مدیریت

مشاوره مدیریتفریلنسری یک دنیای بسیار بزرگ با طیف گسترده‌ای از مشاغل است. اما بررسی‌های ما نشان داده که بسیاری از دوستان متممی که علاقه‌مند به کار فریلنس هستند، از میان انواع مشاغل فریلنسری شغل مشاوره مدیریت را به عنوان مسیر شغلی آینده خود برگزیده‌اند.

اگر شما هم از جمله‌ی همین دوستان هستند و به مشاوره مدیریت علاقه‌مندید، پیشنهادمان این است که علاوه بر درس‌های بالا به درس مشاوره مدیریت هم سر بزنید و نکات مطرح‌ شده در آن را بخوانید.

با این کار ممکن است خطاهای شما در این مسیر کاهش یابد و مسیر رشد و موفقیت را سریع‌تر طی کنید.

 [ مشاوره مدیریت ]

تمرین درس فریلنسرها (آزادکارها)

چه فرصت‌ها و تهدیدهایی برای کار فریلنسری می‌شناسید؟

در این زمینه چه تجربیاتی دارید؟

پیشنهاد | دوره برندسازی شخصی (فایل صوتی آموزشی)

بیشتر درس‌های متمم به صورت متنی تنظیم و منتشر می‌شوند. اگر به پرسونال برندینگ یا همان برندسازی شخصی علاقه‌مند هستید اما یادگیری صوتی را ترجیح می‌دهید می‌توانید مجموعه فایل‌های صوتی دوره پرسونال برندینگ را خریداری کرده و گوش دهید.

محمدرضا شعبانعلی در این دوره پرسونال برندینگ در قالب یک مجموعه فایل صوتی ۳۱۵ دقیقه‌ای، جنبه‌های مختلف برندسازی شخصی از تعریف و تاریخچه تا نکات و تکنیک های پرسنال برندینگ را توضیح می‌دهد. هم‌چنین اشتباهات برندسازی شخصی را مرور و بررسی می‌کند.

برای مشاهده‌ی سرفصل دوره برندینگ و فهرست موضوعات مطرح شده در دوره برندسازی شخصی و نیز گوش دادن به بخش‌هایی از آن می‌توانید روی دکمه‌ی زیر کلیک کنید:

      شما تاکنون در این بحث مشارکت نداشته‌اید.  

     تعدادی از دوستان علاقه‌مند به این مطلب:    عرفان اعتضادزاده ، هایده باقری ، اشکان احمدی ، بهرام رفیعی ، پیام طراوتی

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری مسیر شغلی به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه مسیر شغلی
 

برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)

متمم چیست و چه می‌کند؟ (+ دانلود فایل PDF معرفی متمم)
چه درس‌هایی در متمم ارائه می‌شوند؟
هزینه ثبت‌نام در متمم چقدر است؟
آیا در متمم فایل‌های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

۸۵ نظر برای فریلنسر کیست؟ به چه کسی فریلنسر (Freelancer) یا آزادکار می‌گویند؟

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : یاور مشیرفر

    از سال 84 تا همین الان تقریبا فریلنسر بوده ام. کارم را با ترجمه متون و پروژه های دانشجویی از انگلیسی به فارسی و از فارسی به انگلیسی شروع کردم. بعدها دو نفر دیگر هم به من پیوستند و زبان های آلمانی و تورکی استانبولی هم به جمع خدماتمان اضافه شد. مدتی هم تدریس خصوصی زبان انگلیسی کرده ام و هم چنین در اواخر سال 93 به صورت «دورکاری» برای یک سایت علمی «ترجمه اخبار علمی» انجام میدادم. مدتی هم به عنوان «ادیتور» برای متون آیلتس و تافل کار کرده ام.

    در طی این ده سالی که فریلنسری کار میکردم متوجه نکاتی شده ام که آن ها را به عنوان قوت و ضعف فریلنسری می نویسم:

    - نقطه قوت: برای فریلنسری برنامه منظم و مدون سازمانی نیاز ندارید، فقط یک دستگاه کامپیوتر و توانایی های شماست و هم چنین «هر زمان» که دلتان بخواهد و حوصله اش را داشتید میتوانید کار کنید: به شرط این که در زمان مقرر کار را تحویل بدهید. راحتی کار در این است که به قول بریتانیایی ها Work in Pyjamas انجام می دهید و الزامات محیط کاری در اختیار خودتان است.

    - نقطه ضعف: کار دائمی نیست و در رزومه به عنوان سابقه کاری محسوب نمی شود. کارفرماها و مشتریان ترجیح میدهند کارهای فریلنسری را با کمترین هزینه و بالاترین بهره تحویل بگیرند که معمولا برای انجام کار باید مذاکرات طولانی تری با کارفرماها انجام داد.

    امنیت شغلی فریلنسری پایین است و مشخص نیست که مشتری قبلی (هر چقدر هم با کیفیت برایش کار کرده باشید) حتما برای انجام کارهای بعدی شما را به شخص دیگری معرفی کند یا دوباره به شما مراجعه کند.

    کار شما توسط افراد غیرمتخصص ارزیابی می شود. گاها این ارزیابی ها آزار دهنده اند. مثلا بعد از ترجمه متن، مشتری که خود تجربه ای در زمینه ترجمه نداشته و به ظرافت های امر آگاه نیست، ممکن است (به هر انگیزه ای، از جمله کم کردن مبلغ پیشنهادی) از ترجمه شما ایراد بگیرد. بنابراین مبلغ کار فریلنسری «امید بخش» و «دائمی» نیست و ممکن است بیشتر یا کمتر از میزان توافق شده باشد.

    توافق بین فریلنسر و کارفرما یک توافق عمدتا شفاهی است و به ندرت توافق کتبی بین فریلنسر و کارفرما برقرار می شود. از این رو در زمان بروز هر گونه اشکالی در کار، «سند قانون پسند» برای اعاده حق (نه برای فریلنسر و نه برای کارفرما) وجود ندارد.

    در آخر «فریلنسری» توسط کارفرمای ایرانی «جدی» گرفته نمی شود. بیشتر کارفرماها ترجیح میدهند «کار را تا حد ممکن» خودشان انجام دهند و وقتی «نتوانستند» آن را به فریلنسر بسپارند. در این مواقع همواره در مورد پرداخت چنین عباراتی می شنوید: «0000 تومان؟ این کار رو که خودم هم می تونستم انجام بدم، نه خیلی زیاد می خواید، تخفیف بدید»

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .