Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی هدف گذاری (کلیک کنید)


کتاب شخصیت عصبی زمانه ما (کارن هورنای) | اشتیاق سیری ناپذیر به محبت


شخصیت عصبی زمانه ما - احتیاج سیری ناپذیر به محبت - کارن هورنای

این بار در #پاراگراف فارسی، به سراغ کتاب شخصیت عصبی زمانه ما نوشته‌ی کارن هورنای رفته‌ایم.

او در بخش قابل توجهی از این کتاب، به ویژگی های رفتاری شخصیت‌های نوروتیک (عصبی)‌اشاره می‌کند و سرفصلی را هم به نیاز سیری ناپذیر به محبت اختصاص داده است.

با هم این چند پاراگراف را مرور می‌کنیم (تاکید‌ها در متن اصلی نیست و صرفاً‌ از سوی متمم و برای افزایش خوانایی است).

کتاب شخصیت عصبی زمانه ما توسط محمد جعفر مصفا ترجمه شده و توسط انتشارات بهجت منتشر شده است.

علامت دیگر سیری ناپذیر بودن محبت این است که شخص عصبی محبت را بدون قید و شرط می خواهد.

توقع و احساس وی در این زمینه تقریباً این طوری است که می گوید: «باید مرا بخاطر آنچه هستم دوست بدارید، نه به خاطر آنچه می کنم.»

البته این توقع هم فی نفسه نشانه عصبیت نیست.

همه ما دلمان می خواهد دیگران بخاطر آنچه هستیم دوستمان بدارند؛ چیزی که هست ما لااقل این سوال را از خود می کنیم که: آیا آنچه هستیم قابل دوست داشتن هست یا نه؟

ولی شخص عصبی این سوال را از خودش نمی کند.

او می خواهد دیگران دوستش داشته باشند، بی آنکه موجبی برای دوست داشتنش وجود داشته باشد، یا رفتارش محبت انگیز باشد. با توجه به ساختمان روحی شخص عصبی می توان دریافت که چرا او چنین توقعی دارد.

او باطناً و با یک گوشه ذهنش بر این حقیقت واقف است که وجودش پر است از احساس کینه و نفرت و خصومت سرکوب شده نسبت به دیگران؛ و تصور می کند دیگران هم به احساسات مخرب و نفرت آلود او نسبت به خود واقف اند و بنابراین دلیلی نمی بینند که نسبت به او مهرورزند.

پس، او با انتظار محبت بدون قید و شرط در حقیقت می خواهد قبلاً چاره اندیشی کند و یک قراری را با آنها طی کند.

با زبان بی زبانی می گوید:

«شما اگر نسبت به کسی که دوست داشتنی است و یا کسی که خودش هم استعداد دوست داشتن دیگران را دارد مهر ورزید هنری نکرده اید؛ اگر مرا با وجود همه نفرتها و احساسات مخربم دوست داشتید هنر کرده اید…»

خلاصه، یکی از خصوصیات کلی تمام افراد عصبی این است که می گویند: «باید مرا به همین صورتی که هستم بپذیرید و با من تا کنید.»

علت اینکه افراد عصبی تحمل شنیدن کوچکترین انتقاد را ندارند این است که انتقاد دلالت ضمنی بر عدم پذیرفتن شخصیت آنها به صورتی که هست دارد.

در جریان روانکاوی و درمان، اگر روانکاو و حتی با اشاره ملایم به آنها حالی کند که باید فلان احساس، فلان عادت یا فلان رفتار را در خود تغییر دهند فوق العاده آزرده می شوند، زیرا اشاره روانکاو را مبنی بر تغییر نیز نشانه عدم قبول شخصیت خود به صورتی که هست فرض می کنند؛ حال آنکه اولین قدم مثبت در روانکاوی و درمان آمادگی برای تغییر است.

یکی از علائم انتظار محبت بی قید و شرط این است که شخص عصبی توقع دارد دیگران نسبت به او مهرورزند، بی آنکه خود آنها از این مهرورزیدن و دوستی هیچ بهره و لذتی برند.

اگر شخص عصبی احساس کند که دیگران از مهرورزیدن به او احساس لذت و رضایت معنوی می کنند، نسبت به اصالت دوستی و محبت آنها مشکوک می شود و می گوید: « آنها مرا بخاطر لذت خودشان می خواهند، نه بخاطر خودم.»

مثلاً اگر احساس کند که در روابط جنسی، طرف از رابطه با او احساس لذت و تمتع می کند، دچار رنجش و احتمالاً سردی و ناتوانی جنسی می گردد.

حق الزحمه روانکاو را با بی رغبتی و اکراه می پردازد، زیرا فکر می کند توجه و لطف روانکاو  نسبت به او بخاطر پول است، نه بخاطر خودش. بنابراین، نسبت به روانکاو بخاطر دریافت پول خشم و نفرت پیدا خواهد کرد و خشم و نفرت خود را به انواع طرق بروز می دهد؛ مثلاً اگر بهبودی حاصل کرده است آن را مربوط به عواملی غیر از روانکاوی اعلان می کند؛ یا اصولاً چنین وانمود می کند که بعد از مراجعه به روانکاو، حال روحی اش وخیم‌تر شده است.

[ لینک مرتبط: صفحه کتاب در کتاب فروشی فردا ]

[ درس مرتبط: کارن هورنای ]

کتاب شخصیت عصبی زمانه ما نوشته کارن هورنای از جمله کتابهایی است که دوستان متممی در نظرسنجی سالانه متمم به عنوان یکی از کتابهای پیشنهادی برای مطالعه به سایر دوستان‌شان معرفی کرده‌اند.

فهرست کتابهای پیشنهادی متممی‌ها برای مطالعه

پیشنهاد عضویت در متمم

دوست عزیز.

شما با عضویت رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمه‌ی عبور) می‌توانید به حدود نیمی از چند هزار درس متمم دسترسی داشته باشید.

همچنین در صورت تمایل، با پرداخت هزینه عضویت، به همه‌ی درس‌های متمم دسترسی خواهید داشت. فهرست برخی از درس‌های مختص کاربران ویژه متمم را نیز می‌توانید در اینجا ببینید:

 فهرست درس‌های مختص کاربران ویژه متمم

از میان درس‌هایی که در فهرست بالا آمده است، درس‌های زیر از جمله پرطرفدارترین‌ موضوعات هستند:

دوره MBA  |  مذاکره  |  کوچینگ  |  توسعه فردی

فنون مذاکره  |  تصمیم گیری  |  مشاوره مدیریت

تحلیل رفتار متقابل  |  تسلط کلامی  |  افزایش عزت نفس

چگونه شاد باشیم  |  هوش هیجانی  |  رابطه عاطفی

خودشناسی  |  شخصیت شناسی  |  پرورش کودکان هوشمندتر

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

      شما تاکنون در این بحث مشارکت نداشته‌اید.  

     تعدادی از دوستان علاقه‌مند به این مطلب:    فا نتا ، Maryam Ansari ، باران ، امیررضا بنی کمالی ، محمد تقی امینی

 

برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)

متمم چیست و چه می‌کند؟ (+ دانلود فایل PDF معرفی متمم)
چه درس‌هایی در متمم ارائه می‌شوند؟
هزینه ثبت‌نام در متمم چقدر است؟
آیا در متمم فایل‌های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

۱۳ نظر برای کتاب شخصیت عصبی زمانه ما (کارن هورنای) | اشتیاق سیری ناپذیر به محبت

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : بانو

    چقدر جالب!
    دقیقا همین امروز، مطالب و بخش هایی از این کتاب رو در جایی می خوندم.
    این کتاب گویا اولین کتاب خانم هورنای هست.
    و چیزی که توجهمو جلب کرد این بود که کتاب های ایشون -جز اثر آخرشون(روانشناسی زنان)- رو جناب مصفا ترجمه کردند.
    کتاب "تضادهای درونی ما" ایشون هم کتاب بسیار خوبیه.
    دوست دارم قسمتی از مطالبی که امروز خوندم رو با دوستان به اشتراک بذارم:

    خانم هورنای معتقد است که محیط نابهنجار دوران کودکی زمینه‌ساز اصلی عصبیت است و اضطرابی که از این طریق در وجود فرد پا می‌گیرد و ناتوانی فرد در مقابله با این اضطراب دو ستون اصلی عصبیت به شمار می‌آیند و تضاد سه تمایل عمده‌ای که در فرد در واکنش با محیط ناسالم بصورت برتری‌طلبی، مهرطلبی و انزواطلبی پدید می‌آید، مساله لاینحل فرد عصبی می‌گردد.
    در این کتاب، هورنای اصول نظریات خود را در خصوص ساختمان عصبیت بیان می‌کند و به صورتی جامع، دقیق و موشکافانه به ترسیم خصوصیات شخصیت عصبی و نحوه‌ شکل‌گیری و رشد آن می‌پردازد.
    با آنکه کتاب، بحثی تحلیلی در شناخت عصبیت است و در آن با ظرافتی کم‌نظیر یک‌دسته مباحث فنی مطرح شده، با این حال از چنان سادگی و وضوحی برخوردار است که همه کس، اعم از متخصص و فرد عادی، می‌تواند از آن استفاده کند و به درک و بینش تازه‌ای نسبت به وجود خود دست یابد.

    هورنای می گوید :" به نظر من در ساختمان عصبیت، اضطراب حکم تنه درختی را دارد که ده ها شاخه فرعی از آن می روید. شخص عصبی برای تسکین اضطراب و جلوگیری از غلیان آن، دست به یک سری تلاش ها و حیله های دفاعی می زند که خود این تلاش ها به وخامت مسئله می افزاید و ساختمان عصبیت را بطور عجیبی پیچیده و بغرنج می سازند."

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .