Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی هدف گذاری (کلیک کنید)


هوتوان | روستایی که طبیعت آن را باز پس گرفت


هوتووان

حتماً به خاطر دارید که ما هر چند وقت یک بار، در زنگ تفریح متمم به سراغ اشیا و مکان‌های #رها شده می‌رویم.

صحنه‌های بازمانده از جنگ جهانی اول، وسایل نقلیه‌ی رها شده و پارک‌های تفریحی متروکه از جمله‌ اشیا و محل‌هایی بوده‌اند که درباره‌شان حرف زده‌ایم و تصاویرشان را دیده‌ایم.

دیدن این مکان‌های رها شده به ما می‌آموزد که نقش و جایگاه خود را در طبیعت، بیشتر از آن‌چه هست نبینیم و به خاطر داشته باشیم که دنیا بدون ما هم می‌تواند به مسیر خودش ادامه دهد. شاید این نوع تصاویر بتوانند کمی از غرور و خود‌بزرگ‌بینی ما بکاهند و حد و اندازه‌مان را بیشتر و بهتر یادآوری کنند.

این بار به سراغ روستای هوتوان (Houtouwan) در چین می‌رویم. در ۶۰ کیلومتری شرق شانگهای، مجموعه‌ای متشکل از چهارصد جزیره‌ی کوچک قرار دارد که روستای هوتوان در یکی از این جزایر قرار گرفته است.

این روستا در سال‌‌های ۱۹۵۰ پایه‌گذاری شد و پس از آن ماهی‌گیران به تدریج در روستا سکنی گزیدند. گفته می‌شود که در اوج رونق روستا، حدود ۲۰۰۰ ماهی‌گیر در آن زندگی می‌کرده‌اند.

اما در دهه‌ی ۹۰ میلادی و با آغاز هزاره‌ی جدید، این ماهی‌گیران سنتی دیگر نمی‌توانستند با ماهی‌گیری صنعتی که در بندرهای مجاور رواج یافته بود رقابت کنند. دسترسی به امکانات دنیای مدرن، استفاده از خدمات آموزشی و نیز تأمین غذا و مایحتاج، به تدریج برای آن‌ها سخت و گران می‌شد. و همین تغییرات باعث شد تا ماهی‌گیران به تدریج محل زندگی خود را ترک کرده و به نقاط دیگر کوچ کنند.

هر جا که انسان پا پس می‌گذارد، طبیعت پا پیش می‌نهد و سهم خود را بازپس می‌گیرد. این اتفاق در مورد روستای هوتوان هم روی داد. گیاهان، سنگفرش‌های روستا و دیوار و سقف خانه‌ها را پوشاندند و آن‌جا را چنان سبز کردند که گویی هرگز و هیچ‌وقت انسانی در آن خانه‌ها نمی‌زیسته است.

در حال حاضر افراد انگشت‌شماری در این روستا زندگی می‌کنند و کار آن‌ها، ارائه‌ی خدمت به گردشگرانی است که از نقاط دور و نزدیک برای دیدن روستا و عکس گرفتن با مناظر آن به هوتوان سفر می‌کنند. البته امکانات پذیرایی در این ناحیه بسیار محدود است و به فروختن آب آشامیدنی به گردشگران خلاصه می‌شود. نبود خدمات دیگر (مثلاً امکان اقامت شبانه) باعث شده که روستا دست‌نخورده باقی بماند و تردد انسان‌ها، به پوشش گیاهیِ شکل‌گرفته آسیب نزند.

عکس‌هایی که در ادامه می‌بینید، توسط یوهانس ایزل (Johannes Eisele) ثبت شده‌اند. سایت‌های مختلفی هم داستان هوتوان شرح داده و این عکس‌ها را بازنشر کرده‌اند (+/+/+/+).

بعد از آخرین عکس در پایین همین مطلب می‌توانید یک کلیپ چند دقیقه‌ای از روستای هوتوان را ببینید. این کلیپ را سایت نشنال جئوگرافیک منتشر کرده است (+).

با دیدن کلیپ زیر، تصویر بهتری از روستای هوتوان در ذهن شما شکل می‌گیرد:


پیشنهاد عضویت در متمم

دوست عزیز.

شما با عضویت رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمه‌ی عبور) می‌توانید به حدود نیمی از چند هزار درس متمم دسترسی داشته باشید.

همچنین در صورت تمایل، با پرداخت هزینه عضویت، به همه‌ی درس‌های متمم دسترسی خواهید داشت. فهرست برخی از درس‌های مختص کاربران ویژه متمم را نیز می‌توانید در اینجا ببینید:

 فهرست درس‌های مختص کاربران ویژه متمم

از میان درس‌هایی که در فهرست بالا آمده است، درس‌های زیر از جمله پرطرفدارترین‌ موضوعات هستند:

دوره MBA  |  مذاکره  |  کوچینگ  |  توسعه فردی

فنون مذاکره  |  تصمیم گیری  |  مشاوره مدیریت

تحلیل رفتار متقابل  |  تسلط کلامی  |  افزایش عزت نفس

چگونه شاد باشیم  |  هوش هیجانی  |  رابطه عاطفی

خودشناسی  |  شخصیت شناسی  |  پرورش کودکان هوشمندتر

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

 

برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)

متمم چیست و چه می‌کند؟ (+ دانلود فایل PDF معرفی متمم)
چه درس‌هایی در متمم ارائه می‌شوند؟
هزینه ثبت‌نام در متمم چقدر است؟
آیا در متمم فایل‌های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

۱۷ نظر برای هوتوان | روستایی که طبیعت آن را باز پس گرفت

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : جواد خوانساری

    با دیدن این عکس‌ها و مخصوصن کلیپ برای لحظاتی از واقعیت تلخ این روزها فاصله گرفتم و به تخیلم اجازه‌ی پرواز دادم. احساس کردم روحم پر کشیده و تا روستای هوتووانِ چین رفته و از لابه‌لای ابرا داره به یه بوم نقاشی در حال تکمیل نگاه می‌کنه.

    طبیعت رو دیدم که در قامت یه نقاش و مرمت‌گرِ خستگی‌ناپذیر، قلم‌موی نامرئی‌ش رو آغشته به رنگِ سبزه‌ها و پیچک‌های رَونده کرده، و داره در و دیوار ساختمان‌های مخروبه رو رنگ‌آمیزی می‌کنه. نقاش هیچ عجله‌ای برای تموم کردن فوری کارش نداره، و با آرامش و طمأنینه‌ی مثال‌زدنی‌ش مشغول نقاشیه. با این حساب، چند سال دیگه هوتووان (این روستای مُرده) تبدیل به بخش زنده‌ای از طبیعت می‌شه.

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .