Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی هدف گذاری (کلیک کنید)


داگلاس راشکوف: پرتاب سنگ به اتوبوس گوگل


داگلاس راشکوف Throwing Rocks at the google bus book cover

ما قبلاً در متمم اشاره‌هایی به داگلاس راشکوف (Douglas Rushkoff) داشته‌ایم.

از جمله اینکه در فایل صوتی آموزشی مدیریت توجه، قواعد او را برای زندگی بهتر در فضای آنلاین (و تبدیل نشدن به یک مهره‌ی دیجیتال در دنیای جدید) مرور کرده‌ایم.

البته آن مطلب از کتاب ده فرمان برای زندگی در عصر دیجیتال اقتباس شده بود (+).

داگلاس راشکوف کتاب دیگری هم دارد که به شوک عصر حاضر یا Present Shock مشهور است و معمولاً او را به واسطه‌ی این کتاب می‌شناسند.

اما این بار می‌خواهیم به بهانه‌ی #پاراگراف فارسی متمم به سراغ کتاب دیگری از او برویم: پرتاب سنگ به اتوبوس گوگل یا Throwing Rocks at the Google Bus.

این کتاب در سال ۲۰۱۶ منتشر شد و فضای کلی آن به سایر کتابهای داگلاس راشکوف نزدیک است. او منتقد تکنولوژی است. شاید بتوان نگرش او و نگارش او را نزدیک به کسانی مانند نیکلاس کار در نظر گرفت. اما  راشکوف کمی مثبت‌تر به تکنولوژی نگاه می‌کند و معتقد است که می‌توان #سبک زندگی و سبک مدیریت کسب و کارها را به شکلی انتخاب کرد که جنبه‌های مثبت تکنولوژی را به کار گیریم و اثرات منفی آن را کاهش دهیم.

به هر حال با این مقدمات به سراغ چند پاراگراف از کتاب پرتاب سنگ به سمت اتوبوس گوگل می‌رویم. این چند سطر، نمایان‌گر سبک نگارش اوست.

سبکی که بر خلاف نیکلاس کار و بسیاری نویسندگان مشابه او، می‌کوشد به جای گردآوری انبوهی مطالعات و تحقیقات، با روایت‌ها و داستان‌های ساده، ما را به فکر کردن وادارد.

محدودیت در دسترسی کامل به این مطلب

برای مشاهدهٔ متن کامل این مطلب کافی است (بدون پرداخت هرگونه هزینه) در سایت متمم ثبت نام کنید. پس از ثبت‌نام به تعداد قابل‌توجهی از درس‌‌های متمم دسترسی پیدا خواهید کرد نمونهٔ آن‌ها را می‌توانید از طریق لینک زیر ببینید:

نمونه درس‌های کاربر آزاد متمم

البته اگر بخواهید به همهٔ درس‌های متمم دسترسی داشته باشید، لازم است حق اشتراک بپردازید.

ثبت نام رایگان    تجربه‌ٔ متممی‌ها

      شما تاکنون در این بحث مشارکت نداشته‌اید.  

     تعدادی از دوستان علاقه‌مند به این مطلب:    هادی بصیری ، محمد رضا ، علی حیان ، مهرداد ، علی اصغر لطفی

 

برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)

متمم چیست و چه می‌کند؟ (+ دانلود فایل PDF معرفی متمم)
چه درس‌هایی در متمم ارائه می‌شوند؟
هزینه ثبت‌نام در متمم چقدر است؟
آیا در متمم فایل‌های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

۱۵ نظر برای داگلاس راشکوف: پرتاب سنگ به اتوبوس گوگل

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : دانا مردوخی

    داستان این کتاب از اونجا شروع شد که در دسامبر ۲۰۱۳ جمعی از ساکنین سانفرانسیسکو جلوی اتوبوسهای گوگل رو که قرار بود کارمندانش رو به محل کار ببره گرفتند و شروع به سنگ پراکنی به سمت اون کردند و خواستار “نوسازی و یا خلع ید تکنولوژی” شدند.  اتفاقی که در چند سال اخیر در silicon valley   افتاده این بوده که به دلیل تجمع شرکتهای دانش بنیان در این شهر, قیمت خدمات و اجاره آپارتمان بسیار افزایش پیدا کرده  به گونه ای که حتی اجاره آپارتمانهایی که نزدیک ایستگاههای اتوبوس گوگل بوده چندین برابر گران شده است. داگلاس در سخنرانی که ماه می ۲۰۱۶ داشت,  به درستی به این مورد اشاره میکنه که رشد افسار گسیخته و ناموزون شرکتهای بزرگ, باعث از بین رفتن خلاقیت و فرصت های شغلی و در نهایت ناامیدی بسیار از مردم شده اند. برای نمونه به این اشاره میکنه که چگونهفروشگاههای زنجیره ای Walmart  با کاهش بیش از اندازه قیمت کالاها و خدمات باعث نابودی تمامی بزنس های محلی شده به گونه ای که صاحبان این تجارتهای کوچک و محلی مجبور به ترک محل سکونت خود و مهاجرت به شهرهای دیگر شده اند.
    با وجودیکه با بسیاری از استدلاهای راشکوف موافقم اما به نظرم بدبینی بیش از اندازه اش به شرکتها و استارتاپ های نوظهور مانند Uber  و  Airbnb  و قراردادن آنها در ردیف شرکتهای بزرگ انحصارطلبی چون مایکروسافت کمی بی انصافی است. اینکه Uberr را متهم می کند به اینکه صرفا در پی رسیدن به اهداف  کاپیتالیستی خود بوده و هیچ گونه فایده ای برای قشر رانندگان و مسافرین نداشته و ندارد به نظرم خشک و تر را باهم سوزاندن است. همانطور که نمونه ایرانی اوبر یعنی اسنپ  باعث کاهش درآمد برخی رانندگان قدیمی آژانسها شده اما به جای آن باعث ایجاد شغل برای هزاران نفر دیگر شده و به صورت کلی, همزمان با کاهش قیمت حمل و نقل برای مسافرین, کیفیت خدمات رسانی در زمینه جابجایی مسافر را بهبود بخشیده است.
    خواندن کتابهای راشکوف برای کسانی چون من که دید بسیار خوشبینانه ای نسبت به تکنولوژیهای جدید دارند میتواند بسیار مفید بوده و باعث میشود مخاطرات و نقاط تاریک این رشد سریع را هم مدنظر داشته باشیم. اما به دوستانی که دید منفی و بدبینانه ای نسبت به رشد سریع تکنولوژیهای جدید دارند کتابهای پیتر دیامندیس و به ویژه کتاب Abundance  رو پیشنهاد میکنم تا بتوانند هر دو سوی این  معادله پیچیده را به روشنی مشاهده کنند.

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .