Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی مقدمه‌ای بر تفکر سیستمی (کلیک کنید)


ویژگی های یک مدیر موفق چیست؟ دراکر پاسخ می‌دهد


ویژگی های یک مدیر موفق چیست

در درس‌های پیش، با تعریف و معنی مدیریت از نگاه مینتزبرگ آشنا شدیم. هم‌چنین از زبان مینتزبرگ، با شرایط کاری مدیران آشنا شدیم.

او برایمان توضیح داد که تصویری که ما از سبک رفتار و زندگی روزمره‌ی مدیران داریم، با شرایط آن‌ها در دنیای واقعی تفاوت‌های بسیاری دارد:

مدیران زیر فشار فعالیت‌ها، سطحی می‌شوند؛ خیلی وقت‌ها نمی‌توانند به برنامه‌ریزی‌های خود وفادار بمانند؛ اطلاعات غیررسمی را بیشتر از اطلاعات رسمی جدی می‌گیرند و بخش زیادی از وقت‌شان در ارتباطات افقی (و نه با زیردست و بالادست) صرف می‌شود.

می‌توانیم بگوییم حرف‌های مینتزبرگ از جنس توصیفی (Descriptive) بود. او نمی‌گوید که مدیران باید چگونه باشند و چگونه رفتار کنند؛ بلکه توضیح می‌دهد که مدیران این‌گونه و آن‌گونه هستند و چنین و چنان رفتار می‌کنند.

اما از میان غول‌های مدیریتی، کسانی هستند که ترجیح داده‌اند تجویزی‌ (Prescriptive) برخورد کنند.

به عنوان مثال، دراکر در این زمینه تجویزی عمل کرده و مشخصاً گفته اصولی هست که برای مدیریت اثربخش، باید رعایت شوند. البته او هم تأکید می‌کند که تجویز‌هایش بر چند دهه تجربه و گفتگو و تعامل با مدیران استوار است، اما به هر حال مدیر موفق دراکر در مقایسه با مدیر موفقی که مینتزبرگ مطرح می‌کند، تجویزی‌تر است.

دراکر این نکات و توصیه‌ها را در مقاله‌ی خود در نشریه کسب و کار هاروارد و نیز در کتابی با عنوان The Effective Executive آورده است.

در ادامه، برخی از ویژگی های یک مدیر موفق و اثربخش را که دراکر مطرح کرده – نقل به مضمون – با هم مرور می‌کنیم:

از خود بپرسید «الان باید چه کاری انجام شود؟»

سوال اشتباهی که ممکن است یک مدیر از خود بپرسد این است که: «من می‌خواهم چه کاری انجام شود؟»

چنین سوالی مدیر را از تماس با دیگران، دریافت اطلاعات و درک بهتر محیط، دور کرده و به کاوش در درون خود ترغیب می‌کند. اما وقتی من را از جمله حذف می‌کنید و به جای خواسته‌ی خودتان می‌پرسید که چه کاری باید انجام شود، ناگزیر به سراغ دیگران می‌روید و حرف‌ها و دیدگاه‌های دیگران را می‌شنوید و اطلاعات تازه به دست می‌آورید.

در یک لحظه نمی‌توانید بیشتر از یک یا دو اولویت داشته باشید

ممکن است چند مورد مهم برای شما وجود داشته باشد و کارهای متعددی هم در ذهن‌تان باشد که به نتیجه رسیده‌اید همه‌ی آن‌ها باید انجام شوند.

اما به خاطر داشته باشید که در یک لحظه، بیشتر از یک یا حداکثر دو هدف را نمی‌توانید تعقیب کنید.

ضمناً اگر هدف و اولویت سومی را کنار می‌گذارید، به خاطر داشته باشید که پس از حرکت در راستای اولویت اول و دوم و رسیدن به نتیجه‌ی مطلوب، بلافاصله به سراغ اولویت سوم نروید: شاید الان اولویت‌های دیگری شکل گرفته باشد.

مدیر موفق اولویت های خود را چگونه ارزیابی می‌کند

محدودیت در دسترسی به مجموعه‌ی رفتار سازمانی

دسترسی کامل به مجموعه درس‌های رفتار سازمانی برای اعضای ویژه متمم در نظر گرفته شده است.

  تعداد درس‌ها: ۴۳ عدد

  دانشجویان این درس: ۵۴۴۴ نفر

  تمرین‌های ثبت‌شده: ۴۳۸۰ مورد

با عضویت ویژه‌ی متمم علاوه بر دسترسی به درس‌های رفتار سازمانی به مباحث متنوع دیگری نیز دسترسی خواهید داشت که می‌توانید فهرست آنها را در اینجا ببینید:

 فهرست درس‌های متمم

شاید برایتان جالب باشد که بررسی‌های ما نشان داده در میان دوستان متممی، کسانی که به رفتار سازمانی علاقه‌مند بود‌ه‌اند، برای مطالعه‌ی درس‌های زیر هم وقت گذاشته‌اند:

شخصیت شناسی | کار تیمی | مذاکره | مدیریت تعارض

مهارت ارائه | فن بیان | گزارش نویسی | تصمیم گیری

مشاوره مدیریت | کوچینگ | تحلیل رفتار متقابل

مسیر شغلی | خودشناسی

  دوره MBA (مطالعه‌ی منظم همه‌ی درس‌ها)

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

دراکر علاوه بر نکات فوق، هم در این مقاله و هم در کتاب‌ها و مقالات دیگرش، بر این نکته هم تأکید دارد که مدیران موفق، در اداره جلسات توانمند هستند.

اما با توجه به اهمیت موضوع اداره جلسه و نیز جزئیات فراوانی که در آن بحث وجود دارد، هم‌چنین با در نظر گرفتن این‌که اداره جلسات در چارچوب سرفصل‌های درس مدیریت زمان متمم قرار می‌گیرد، بررسی آن نکات را به فضا و زمانی دیگر موکول می‌کنیم.

      شما تاکنون در این بحث مشارکت نداشته‌اید.  

     برخی از دوستان متممی که به این درس علاقه مندند:    غفور غفوری ، سامان کرمپور ، مریم زادسر ، حامد منفرد ، سلیم یزدی

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری مبانی رفتار سازمانی به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه مبانی رفتار سازمانی
 

برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)

متمم چیست و چه می‌کند؟ (+ دانلود فایل PDF معرفی متمم)
چه درس‌هایی در متمم ارائه می‌شوند؟
هزینه ثبت‌نام در متمم چقدر است؟
آیا در متمم فایل‌های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

۱۸ نظر برای ویژگی های یک مدیر موفق چیست؟ دراکر پاسخ می‌دهد

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : بهمن محمدی

    درود و خدا قوت

    متاسفانه عدم استفاده از واژه ما باعث سرخوردگی افراد متخصصی بسیاری شده که شاید هیچوقت دیده نشوند و مدیرانی که با مجموعه و افرادش به موفقیت های دست پیدا کرده اند و در نهایت همه چیز به کام و نام مدیر تمام میشود. و بدتر از این مدیرانی هستند که دسترنج دیگران را به نام خودشان ارائه میدهند.

    چه بسیار هستند مدیرانی را که هم من میشناسم و هم شما، که در جایی به کار گرفته میشوند که هیچ تجربه و تخصصی در آن زمینه ندارند، حالا اینها چگونه میتوانند برنامه عملیاتی داشته باشند؟!

    فقط شیفته انعطاف این مدیران هستم که به راحتی و بدون هیچ مشورت و برنامه ای، برنامه هایی را اجرا یا حذف میکنند و به سادگی از کنار کار کارشناسانی که در این زمینه متخصص هستند، عبور میکنند.

     

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .