نگران تصمیم های پیچیده و دشوار درباره منابع آب هستم

ما در متمم گاهی به سراغ کارهای جان بروکمن میرویم.
او به طور منظم با دانشمندان مطرح جهان مکاتبه و مصاحبه میکند و در هر مقطع زمانی، یک سوال را از تعداد زیادی از دانشمندان معاصر میپرسد.
به عنوان مثال، یک بار از گاوین اشمیت پرسید که چه چیزی تو را نگران میکند و او از زیاد شدن فاصله خبرها و فهم ما ابراز نگرانی کرده بود.
یک بار هم از استروگاتز همین سوال را پرسید که چه چیزی تو را نگران میکند و او توضیح داد که وصل بودن همه چیز به یکدیگر نگران کننده است.
این بار، همین سوال را از جولیو بوچالتی پرسیده است.
بوچالتی از جمله مطرح ترین شخصیت های جهان در مورد منابع آبی است.
او که دانشمندی ایتالیایی – انگلیسی است، مسئولیتهای رسمی متعدد در اروپا و آمریکا، از جمله عضویت در پنل برنامه جهانی اجلاس داووس، تدریس در دانشگاه های پرینستون و MIT و نیز چند موسسه تحقیقاتی در زمینه منابع آب را در کارنامه خود دارد.
بوچالتی نگرانی خود را به این صورت توضیح میدهد:
دوست عزیز.
درس نگرانی برای منابع آبی برای کاربران ویژه متمم در نظر گرفته شده است.
با عضویت به عنوان کاربر ویژهی متمم، علاوه بر دسترسی به این درس، به سایر بحثهایی هم که تحت عنوان #ایده متمم مطرح میشوند دسترسی پیدا میکنید.
همچنین با فعال کردن اشتراک ویژه به درسهای بسیار بیشتری دسترسی پیدا میکنید که میتوانید فهرست آنها را در اینجا ببینید:
فهرست درسهای مختص کاربران ویژه متمم
البته از میان درسهای مطرح شده، ما فکر میکنیم شاید بهتر باشد ابتدا مطالعهی مباحث زیر را در اولویت قرار دهید:
در این زمینه – محدودیت و مدیریت منابع آبی – چه مشاهدات، تجربیات یا مطالعاتی داشتهاید که علاقمند هستید با دوستان متممی خود به اشتراک بگذارید؟
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)
ثبتنام | اطلاعات بیشتر فهرست درسهای متمم
نویسندهی دیدگاه : هیوا
- آقای علیرضا رضایی عارف که به نظرم کارآفرین خلاق و توانایی هستند، ایده های جالبی برای حل چند مشکل خاص از جمله صرفه جویی در آب کشاورزی با هزینه بسیار کمتر دارند. از جمله در باغ خودشون بدون برق و تنها به کمک اختلاف ارتفاع توانستن آب زیادی تامین کنند (به قول خودشون در هرجای این باغ 7 هکتاری اگر فلکه آب را باز کنید، آب 6 متر فوران می کند)
آمادگی کاملی هم برای گسترش این ایده دارند اما از کارشکنی ها و حمایت های رسمی در این زمینه بسیار ناراضی هستن. فکر کنم اگر کسی بخواهد برای کاربرد کشاورزی این ایده را پیاده کند ایشون روش اجرای این ایده رو آموزش میدهند (5 سال پیش این رو به من گفتن)
یکی دیگر از کارهای ایشون طراحی سامانه آبیاری زیرسطحی هوشمند هست که با قیمت بسیار کم، صرفه جویی 75% در مصرف آب، با امکان کنترل از راه دور (sms) و بهره وری بیشتر، راه حل مناسبی برای آبیاری درختان هست؛ مخصوصاً برای جاهایی که روشی دیگری برای آبیاری وجود ندارد (شرح بیشتر+ گزارش ویدئویی کوتاه)
- در کودکی یادم می آید که رودخانه شهرمون همیشه آب داشت (در بعضی جاها با عمق 2 متر)، ماهی داشت؛ انواع مرغ های ماهیخوار داشت؛ کوه ها پر از چشمه بودند؛ بارشهای شدید برف داشتیم طوری که از پشت بام میتوانستیم بپریم روی برف داخل کوچه. الان هیچکدام از اینها را نداریم.