Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Menu
دوره آموزشی مقدمه‌ای بر تفکر سیستمی (کلیک کنید)


تحلیل اشتباهات تکراری زندگی


اشتباهات تکراری زندگی

مثل همیشه، این بار هم در #دعوت به گفتگو می‌خواهیم به سراغ یک جمله کوتاه برویم و درباره‌ی آن حرف بزنیم.

این بار جمله‌ای از والت ویتمن (Walt Whitman) را در زمینه‌ی خودشناسی انتخاب کرده‌ایم. البته او شاعر و ژورنالیست است و نه روانشناس و فیلسوف. بنابراین طبیعی است که وزن گوینده در چنین موضوعی، چندان بر وزنِ گزاره‌ی مطرح شده نمی‌افزاید و عملاً باید به حرفِ گفته شده و نه گوینده‌ی آن بپردازیم:

این حرف والت ویتمن را به شکل‌های مختلف، از افراد متفاوتی شنیده‌ایم.

گاهی از روانشناسان می‌شنویم که می‌گویند هر یک از ما، ایفای نقش مشخصی را به خوبی یاد گرفته‌ایم و در داستان‌های مختلف زندگی، فضایی برای ایفای همان نقش همیشگی را جستجو می‌کنیم.

به همین علت، گاهی گفته می‌شود که اگر در چند رابطه‌ی مختلف، یک رویداد نامطلوب مشابه برای تو اتفاق افتاد، منطقی است ریشه را در خودت جستجو کنی و نه طرف مقابل.

در مدیریت هم، چنین بحثی با عنوان متفاوتی مطرح می‌شود و معمولاً هنگام صحبت از تصمیم گیری و خطاهای آن، می‌گویند که بسیاری از انسان‌ها، الگوی مشخصی در خطاهای تصمیم گیری خود دارند.

حتی کار بسیاری از مشاوران مدیریت این است که می‌کوشند الگوهای تکرار خطا در تصمیم گیری مدیران را کشف کرده و به آن‌ها اطلاع دهند. چرا که معتقدند تکرار یک الگوی خطا، ما را نسبت به آن کم‌بینا یا نابینا می‌کند.

به هر حال، به نظر می‌رسد – چنان‌که بسیاری از بزرگان با ادبیات مختلف گفته‌اند – از میان انبوه روش‌های موجود برای خطا کردن، هر یک از ما تعداد محدودی را انتخاب کرده و به تکرار همان‌ها مشغول می‌شویم.

این بار دعوت به گفتگو را به این جمله اختصاص دادیم. این‌که آیا چنین تجربه‌هایی از خطاهای تکراری در زندگی خود داشته‌اید؟

یا اصلاً فکر می‌کنید هر کس می‌تواند چنین خطاهایی را خودش کشف کند و تشخیص دهد؟

یا به شکل کلی‌تر: چه روشی برای یافتن و کشف این خطاهای تکراری می‌تواند وجود داشته باشد؟

حتی اگر نکته‌ای برای مشارکت در این بحث در ذهن نداشتید، پیشنهاد می‌کنیم به سرعت از روی آن عبور نکنید و کمی برایش وقت بگذارید. الگویابی همیشه دریچه‌های تازه‌ای به روی انسان گشوده است. حیف است از ظرفیت چنین ابزاری برای شناختن بهتر خود استفاده نکنیم.

پیشنهاد عضویت در متمم

دوست عزیز.

شما با عضویت رایگان به عنوان کاربر آزاد متمم (صرفاً با تعیین نام کاربری و کلمه‌ی عبور) می‌توانید به حدود نیمی از چند هزار درس متمم دسترسی داشته باشید.

همچنین در صورت تمایل، با پرداخت هزینه عضویت، به همه‌ی درس‌های متمم دسترسی خواهید داشت. فهرست برخی از درس‌های مختص کاربران ویژه متمم را نیز می‌توانید در اینجا ببینید:

 فهرست درس‌های مختص کاربران ویژه متمم

از میان درس‌هایی که در فهرست بالا آمده است، درس‌های زیر از جمله پرطرفدارترین‌ موضوعات هستند:

دوره MBA  |  مذاکره  |  کوچینگ  |  توسعه فردی

فنون مذاکره  |  تصمیم گیری  |  مشاوره مدیریت

تحلیل رفتار متقابل  |  تسلط کلامی  |  افزایش عزت نفس

چگونه شاد باشیم  |  هوش هیجانی  |  رابطه عاطفی

خودشناسی  |  شخصیت شناسی  |  پرورش کودکان هوشمندتر

اگر با فضای متمم آشنا نیستید و دوست دارید درباره‌ی متمم بیشتر بدانید، می‌توانید نظرات دوستان متممی را درباره‌ی متمم بخوانید و ببینید متمم برایتان مناسب است یا نه. این افراد کسانی هستند که برای مدت طولانی با متمم همراه بوده و آن را به خوبی می‌شناسند:

      شما تاکنون در این بحث مشارکت نداشته‌اید.  

     برخی از دوستان متممی که به این درس علاقه مندند:    میرشریفی ، سمیه ، پروین طالبی زاده ، عقیل طبانی زاده ، مریم زادسر

ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری خودشناسی به شما پیشنهاد می‌کند:

سری مطالب حوزه خودشناسی
 

برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)

متمم چیست و چه می‌کند؟ (+ دانلود فایل PDF معرفی متمم)
چه درس‌هایی در متمم ارائه می‌شوند؟
هزینه ثبت‌نام در متمم چقدر است؟
آیا در متمم فایل‌های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

۹۳ نظر برای تحلیل اشتباهات تکراری زندگی

    پرطرفدارترین دیدگاه به انتخاب متممی‌ها در این بحث

    نویسنده‌ی دیدگاه : طاهره خباری

    من از وقتی که تفکیک تجربه‌ها به رویداد و احساس و تفسیر را یاد گرفتم، سعی کردم آن را رعایت کنم.

    یکی از اشتباهات تکراری خودم را که با کمک همین تفکیک متوجه شدم، می‌خواهم بگویم:

    من همیشه در مواجهه با تأخیر در پاسخ‌گویی یکی از دوستانم، آن را به شکل بدی تفسیر می‌کردم و برخورد چندان خوشایندی با او نداشتم. خیلی از اوقات هم فکر می‌کردم مشکل از اوست و نه نوع تفسیر و برخوردی که من دارم.

    بعد دیدم که در برابر تأخیرهای چند فرد دیگر هم، همان تفسیر و برخورد بد را دارم. تازه آنجا بود که متوجه‌ی اشتباه خودم شدم و سعی کردم نوع تفسیر و برخوردم را اصلاح کنم.

    نکته‌ای که الان با خواندن جمله‌ی والت ویتمن به ذهنم رسید این است که بدون دقت کردن و دقیق شدن، امکان ندارد بتوانیم متوجه‌ی اشتباه تکراری خود بشویم.

    چون در اکثر موارد آن اشتباه را مربوط به خودمان نمی‌دانیم و به‌وجود آمدنش را بر گردن دیگران می‌اندازیم. اما وقتی در حال و احوالات خود دقیق می‌شویم، می‌بینیم که ما هم بخشی از آن اشتباه هستیم و چه بسا آن اشتباه بارها و بارها تکرار شود.

    به‌نظرم ثبت کردن و نوشتن تجربه‌هایی که داریم کمک بسیار خوبی برای پیدا کردن الگوهای تکراری خطا و یافتن اشتباه‌ها است. مثلاً در موردی که اینجا گفتم اگر آن اتفاقات را ننوشته بودم، در برخوردهای بعدی یا ذهنم آنها را فیلتر می‌کرد یا پس از مدتی فراموش می‌کردم و احتمالاً خیلی دیرتر یا هرگز متوجه‌ی اشتباهم نمی‌شدم.

     
    تمرین‌ها و نظرات ثبت شده روی این درس صرفاً برای اعضای متمم نمایش داده می‌شود.
    .